Maku

Mangosorbetti

2 h 30 min
4.5
0

Mangosorbetti

GL
LA
MA
0
4.5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Pasi Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 dlvettä
  • 3 kpltuoretta mangoa
  • 1 kplvalkuaista
  • 2 rklsokeria

Kastike

  • 1 kplpapaijaa
  • 2 kpllimettiä
  • 2 rklsokeria

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut liemeen.

Kuori mangot,irrota hedelmäliha ja paloittele pienemmiksi. Soseuta mangopalat ja liemi. Anna jäähtyä.

Vatkaa valkuaista ja sokeria niin, että siitä tulee vaaleaa ja kastikemaisen sakeaa. Sekoita valkuainen mangososeen joukkoon.

Siirrä seos rasiaan ja pakastimeen. Anna jäätyä vuorokauden verran. Sekoita sorbettia useita kertoja jäätymisen aikana. Sorbetin jäädyttäminen onnistuu hyvin myös jäätelökoneessa.

Halkaise papaija, poista siemenet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Purista mehu limeteistä.

Soseuta hedelmäpalat ja mehu. Mausta kastike sokerilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai likööriä kastikkeeseen.

Ota sorbetti pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua ja kauho siitä pallot jälkiruokamaljoihin. Valuta kastike päälle ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä