


Klassikkopiirakan uusi versio
Mangoldi-fetapiirakka tehdään helposti filotaikinasta – mehevä täyte ja rapea pinta ovat täydellinen yhdistelmä!
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Rapeasta filotaikinasta koottu mangoldi-fetapiiras valmistuu kätevästi ja vaatii aktiivista aikaa vain reilun vartin. Pinaatin tapaan mangoldi on hyvä makupari fetalle.
Reseptin ainekset
10 palaa
1 pkt (450 g)
filotaikinaa
1 dl
oliiviöljyä
Täyte
1 ps (200 g)
mangoldia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
2
munaa
2 dl
maitoa
1 tl
oreganoa
2 rkl
hunajaa
Mangoldi-fetapiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista mangoldia ja valkosipulia hetki. Laita paistos kulhoon. Murenna joukkoon feta. Lisää munat, maito ja oregano, sekoita hyvin.
- Sivele filotaikinalevy öljyllä, nosta sen päälle toinen levy ja sivele sekin öljyllä. Jatka kunnes pinossa on kahdeksan levyä. Asettele filotaikinalevyt leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Levitä täyte levyjen päälle. Ota loput filotaikinalevyt, sivele ne öljyllä ja rutista täytteen päälle.
- Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja vetäytyä vuoassa 30 minuuttia. Valuta pinnalle hunajaa ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kokeile piirakan täytteeksi myös raastettua halloumia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat