Maku

Mango-muscovadopavlova

2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Pavlova on kaikkien palvoma marenkiunelma. Muscovadosokeri antaa marenkilevyille lakritsisen vivahteen. Täytteeksi ladotaan eksoottinen yhdistelmä mangoa, rommia, kermavaahtoa ja passionhedelmää. Suklaaraidat ja pistaasit viimeistelevät huikean juhlakakun. Kuva: Reetta Pasanen
0
0
Julkaistu 12.4.2016


Reseptin ainekset (12 annosta)

Marenkipohjat

  • 6 kplkananmunanvalkuaisia (huoneenlämpöisiä)
  • 3/4 dlmuscovadosokeria
  • 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 dltomusokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlmaissitärkkelystä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)

Täyte

  • 1 kplkypsä mango
  • 2 rkltummaa rommia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 granskankermaa (ei kevyttä)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 4 kplpassionhedelmää

Päälle

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlpistaaseja rouhittuina
Tulosta

Marenkipohjat

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Yhdistä toisessa kulhossa sokerit. Painele lusikalla muscovadosokeri mahdollisimman sekaisin kide- ja tomusokeriin.

Lisää valkuaisvaahtoon ripaus suolaa ja sokerit vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Vatkaa muutama minuutti, kunnes sokerit sekoittuvat valkuaisvaahtoon ja vaahto on kiiltävää ja raskasta.

Sekoita marenkiseokseen maissitärkkelys ja etikka.

Levitä leivinpaperille uunipellille yksi isompi (halkaisijaltaan 22 cm) marenkilevy ja yksi pienempi (halkaisijaltaan 15 cm) marenkilevy. Jos käytät uunin kiertoilmatoimintoa, voit tehdä kolme erikokoista levyä ja paistaa ne kahdella pellillä samaan aikaan.

Paista marenkilevyjä uunin keskitasolla 30 minuttia. Laske lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä 1 1/2 tuntia. Marenki on valmista, kun se irtoaa leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä.Levyt saavat jäädä sisältä tahmeiksi. Anna marenkilevyjen jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte

Kuori mango ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kaada mangoviipaleille rommi ja anna maustua hetki.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet ja vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma kuohkeaksi.

Yhdistä kerma- ja ranskankermavaahdot ja mausta tomusokerilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutta. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.

Lusikoi reilu puolet kermatäytteestä, rommimarinoidusta mangosta ja passionhedelmän siemenistä suuremmalle marenkilevylle.

Nosta täytteen päälle pienempi marenkilevy. Lisää sen päälle loput kermatäytteestä ja hedelmistä.

Sulata suklaa ja valuta se pavlovan päälle. 

Viimeistele rouhituilla pistaaseilla. Tarjoa heti.

Marenki kostuu herkästi, joten täytä levyt vasta juuri ennen tarjoamista. Käytä irtonaista muscovadosokeria. Kivettynyt sokeri ei sekoitu tasaisesti marenkiin.
Kommentoi »