Maku

Mandariini-jogurttikakku – kokoa raikas aamiaiskakku myslistä, jogurtista ja hedelmistä

5 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 h
Kokoa aamupalajogurtti sittenkin näyttäväksi kakuksi! Maukkaan kakun pohjana toimii mysli, ja täytteenä on jogurttia ja mandariinisosetta. Koko komeus viimeistellään makealla hunajalla.
GL
MU
4.1
0
Julkaistu 22.2.2023


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1½ dlhasselpähkinöitä
  • 4 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa

Täyte

  • 5liivatelehteä
  • 4 (400 g) mandariinia (siemenettömiä)
  • 1 kg turkkilaista jogurttia
  • 2 dltomusokeria

Koristelu

  • 4 (400 g) mandariinia
  • 2–3 rkl juoksevaa hunajaa
Tulosta

Mandariini-jogurttikakku − ohje:

  1. Valmista pohja. Rouhi pähkinät veitsellä. Paahda pähkinöitä ja hiutaleita kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja, öljy ja suola. Kääntele seosta hetki ja siirrä pannu pois liedeltä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Ota kaura-pähkinäseoksesta 1 desi sivuun koristelua varten. Kumoa loput seoksesta vuokaan. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuori täytteen mandariinit ja laita ne kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sose kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hieman.
  4. Yhdistä jogurtti ja tomusokeri kulhossa. Kaada mandariinisose ohuena nauhana jogurttiin koko ajan nuolijalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
  5. Irrota kakku vuosta ja laita tarjoiluvadille. Koristele kuorituilla ja halkaistuilla mandariineilla. Ripottele päälle loput kaura-pähkinämurusta. Valuta päälle hunajaa.
Kommentoi »