


Mandariini-jogurttikakku – kokoa raikas aamiaiskakku myslistä, jogurtista ja hedelmistä
5 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 h 0 min
Kokoa aamupalajogurtti sittenkin näyttäväksi kakuksi! Maukkaan kakun pohjana toimii mysli, ja täytteenä on jogurttia ja mandariinisosetta. Koko komeus viimeistellään makealla hunajalla.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
1½ dl
hasselpähkinöitä
4 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
½ dl
hunajaa
½ dl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
Täyte
5
liivatelehteä
4 (400 g)
mandariinia (siemenettömiä)
1 kg
turkkilaista jogurttia
2 dl
tomusokeria
Koristelu
4 (400 g)
mandariinia
2–3 rkl
juoksevaa hunajaa
Mandariini-jogurttikakku − ohje:
- Valmista pohja. Rouhi pähkinät veitsellä. Paahda pähkinöitä ja hiutaleita kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja, öljy ja suola. Kääntele seosta hetki ja siirrä pannu pois liedeltä.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Ota kaura-pähkinäseoksesta 1 desi sivuun koristelua varten. Kumoa loput seoksesta vuokaan. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuori täytteen mandariinit ja laita ne kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sose kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hieman.
- Yhdistä jogurtti ja tomusokeri kulhossa. Kaada mandariinisose ohuena nauhana jogurttiin koko ajan nuolijalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuosta ja laita tarjoiluvadille. Koristele kuorituilla ja halkaistuilla mandariineilla. Ripottele päälle loput kaura-pähkinämurusta. Valuta päälle hunajaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat