Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi

1 h 10 min
4
2

Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi

KA
2
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 250 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 rklvettä

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 3 kplmunaa
  • 150 gkermajuustoa (manchego)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlpekaanipähkinöitä

Rosmariinisiirappi

  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 tlvalkoviinietikkaa
  • 2 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Nypi keskenään sekoitettujen vehnäjauhojen, leivinjauheen ja suolan sekaan huoneenlämpöinen kuutioitu rasva. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina ohueksi kerrokseksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele taikinapohjaan reikiä. Nosta taikina viileään noin puoleksi tunniksi. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Yhdistä keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, raastettu juusto ja sitruunanmehu. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Hienonna pähkinät terävällä veitsellä ja levitä täytteen pinnalle.
Pane uuniin keskitasolle ja paista 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
Pane kattilaan vesi, sokeri ja viinietikka. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää rosmariininoksat ja keitä seosta hiljalleen kokoon, kunnes seos hieman sakenee. Poista rosmariinit ja jäähdytä. Tarjoa siirappi piirakan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä