4(2)
Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi
Kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Julkaistu 15.11.2010
Maku
Reseptin ainekset
15 palaa
6 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
250 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
4 rklvettä
Täyte
200 gtuorejuustoa
1/2 dlruokakermaa
3 kplmunaa
150 gkermajuustoa (manchego)
1 tlsitruunamehua
1/2 tlmustapippuria
1 dlpekaanipähkinöitä
Rosmariinisiirappi
1 dlvettä
1 dlsokeria
1 1/2 tlvalkoviinietikkaa
2 rkltuoretta rosmariinia

Nypi keskenään sekoitettujen vehnäjauhojen, leivinjauheen ja suolan sekaan huoneenlämpöinen kuutioitu rasva. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina ohueksi kerrokseksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele taikinapohjaan reikiä. Nosta taikina viileään noin puoleksi tunniksi. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Yhdistä keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, raastettu juusto ja sitruunanmehu. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Hienonna pähkinät terävällä veitsellä ja levitä täytteen pinnalle. Pane uuniin keskitasolle ja paista 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä. Pane kattilaan vesi, sokeri ja viinietikka. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää rosmariininoksat ja keitä seosta hiljalleen kokoon, kunnes seos hieman sakenee. Poista rosmariinit ja jäähdytä. Tarjoa siirappi piirakan kanssa.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.