Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
15.11.2010
Reseptin ainekset
15 palaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
250 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
4 rkl
vettä
Täyte
200 g
tuorejuustoa
1/2 dl
ruokakermaa
3 kpl
munaa
150 g
kermajuustoa (manchego)
1 tl
sitruunamehua
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
pekaanipähkinöitä
Rosmariinisiirappi
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
valkoviinietikkaa
2 rkl
tuoretta rosmariinia

Nypi keskenään sekoitettujen vehnäjauhojen, leivinjauheen ja suolan sekaan huoneenlämpöinen kuutioitu rasva. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina ohueksi kerrokseksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja pistele taikinapohjaan reikiä. Nosta taikina viileään noin puoleksi tunniksi. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Yhdistä keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, raastettu juusto ja sitruunanmehu. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Hienonna pähkinät terävällä veitsellä ja levitä täytteen pinnalle. Pane uuniin keskitasolle ja paista 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä. Pane kattilaan vesi, sokeri ja viinietikka. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää rosmariininoksat ja keitä seosta hiljalleen kokoon, kunnes seos hieman sakenee. Poista rosmariinit ja jäähdytä. Tarjoa siirappi piirakan kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt