Maku

Manchego-parsapiirakka

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
4
0
Julkaistu: 26.10.2011


Ainekset (12 annosta)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 50 gmanchegojuustoa (raastettuna)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gparsaa (pakaste, Findus)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 100 gmanchegojuustoa (raastettuna)
Tulosta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) tai 4:n annosvuoan (Ø 8 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne voissa. Lisää sitruunamehu, valkoviini, mausteet ja paloitellut kohmeiset parsat. Hauduta pari minuuttia. Jäähdytä ilman kantta. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle. Paista manchego-parsapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vuoan koosta riippuen 15–20 minuuttia.

Kommentoi »