Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2011

Manchego-parsapiirakka
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 tlleivinjauhetta
- 100 gvoita
- 50 gmanchegojuustoa (raastettuna)
- 2 rklvettä
Täyte
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklvoita
- 2 rklsitruunamehua
- 2 rklkuivaa valkoviiniä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 200 gparsaa (pakaste, Findus)
- 2 dlkuohukermaa
- 3 kplmunaa
- 100 gmanchegojuustoa (raastettuna)
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) tai 4:n annosvuoan (Ø 8 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne voissa. Lisää sitruunamehu, valkoviini, mausteet ja paloitellut kohmeiset parsat. Hauduta pari minuuttia. Jäähdytä ilman kantta. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle. Paista manchego-parsapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vuoan koosta riippuen 15–20 minuuttia.