4(40)
Manchego-parsapiirakka
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
26.10.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
100 gvoita
50 gmanchegojuustoa (raastettuna)
2 rklvettä
Täyte
1 kplsipulia
1 kplvalkosipulinkynttä
1 rklvoita
2 rklsitruunamehua
2 rklkuivaa valkoviiniä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
200 gparsaa (pakaste, Findus)
2 dlkuohukermaa
3 kplmunaa
100 gmanchegojuustoa (raastettuna)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) tai 4:n annosvuoan (Ø 8 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne voissa. Lisää sitruunamehu, valkoviini, mausteet ja paloitellut kohmeiset parsat. Hauduta pari minuuttia. Jäähdytä ilman kantta. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle. Paista manchego-parsapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vuoan koosta riippuen 15–20 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo