3(2)
Mämmimacaronit – mausta klassikkoleivokset pääsiäisen perinneherkulla
2 h 35 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 45 min
Vinkeät munanmuotoiset macaron-leivokset kätkevät sisäänsä tumman suklaisen täytteen, jossa on pääsiäisen kunniaksi vivahde mämmin makua. Punnitse ainekset tarkasti ja seuraa reseptiä huolellisesti, niin onnistut varmasti.
20.3.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
100 gmantelijauhetta (Sallinen)
200 gtomusokeria
110 gvalkuaista (3–4 munasta)
4 rklsokeria
¼ tl suolaa
1–2 tlkeltaista elintarvikeväriä (jauhe)
Täyte
1 dl kuohukermaa
100 gtummaa suklaata
50 gmämmiä

Mämmimacaronit valmistuvat näin:

  1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään.
  2. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan. Lisää suola ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää lopuksi väri.
  3. Siivilöi jauhoseos valkuaisvaahtoon muutamassa erässä kevyesti nostellen. Sekoita seosta kevyesti, kunnes se on hieman juoksevaa. Tee taikinaan muutama huippu ja odota 10 sekuntia. Jos huiput laskevat tasaisiksi, macarontaikina on sopivan notkeaa.
  4. Voitele uunipelti öljyllä ja leikkaa siihen sopivan kokoinen leivinpaperi, siten ettei se nouse reunoja pitkin. Pursota yhdelle tai kahdelle pellille 24 pyöreää kekoa (Ø 3 cm). Nosta pelti pystyyn ja lyö sitä pöytään, jotta leivokset venyvät hieman ja saavat munan muodon. Anna macaronien kuivua huoneenlämmössä noin tunti.
  5. Kun leivoksien pinta on kuiva, paista niitä 140-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua.
  6. Jäähdytä leivokset ennen täyttämistä.
  7. Valmista täyte kuumentamalla kerma kattilassa melkein kiehuvaksi. Rouhi suklaa ja kaada kuuma kerma päälle.
  8. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mämmi.
  9. Nosta täyte jääkaappiin asettumaan noin puoleksi tunniksi.
  10. Lusikoi täytettä teelusikallisen verran leivoksen päälle ja paina toinen leivos päälle. Koristele mämmimacaronien pinta halutessasi kaakaojauheella.

Tärkeä vaihe macaronien teossa on pinnan kuivuminen ennen uuniin laittamista. Kosketa leivoksia. Kun ne tuntuvat kuivilta, laita ne heti paistumaan.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.