Mämmikakku – neljän aineksen pääsiäisherkku koristellaan valkosuklaareunoilla tuohiroveeksi
2 h 55 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
2 h 20 minMämmikakku on taivaallinen yhdistelmä suklaata ja mämmiä. Neljän aineksen mämmikakussa ihastuttavat koivun tuoheksi koristellut valkosuklaareunat, jotka tekevät kakusta täysin ropposen mallisen.
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.2.2019

Mämmikakku – neljän aineksen pääsiäisherkku koristellaan valkosuklaareunoilla tuohiroveeksi
Reseptin ainekset (8 annosta)
Mämmikakku
- 200 gtummaa suklaata
- 100 gvoita
- 2munaa
- 250 gmämmiä
Valkosuklaakoristeet
- 150 gvalkosuklaata
- 25 gtummaa suklaata
Mämmikakku leivotaan helposti näin:
- Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (15 cm x 20 cm). Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Leikkaa hyvin jäähtyneen kakun reunat tasaisiksi. Nosta suklaakakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet koristeet.
- Valmista ”suklaatuokkoselle” reunat ja sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä suklaa leivinpaperille parin millin paksuiseksi kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuvioita.
- Mittaa kakun reunat tarkasti ja leikkaa valkosuklaasta juuri oikean kokoiset palat kuumalla veitsellä. Reunat saavat olla muutaman sentin korkeammat kuin kakku. Paina valkosuklaalevyt tiukasti kiinni suklaakakun reunoihin. Jos reunat eivät tartu kakkuun sivele sulatettua suklaata ”liimaksi”.
- Säilytä mämmikakku jääkaapissa.

Mämmi – näin teet perinteisen pääsiäisherkun itse
Maku

Gluteeniton mämmi – perinteinen pääsiäisherkku, joka sopii kaikille
Maku

Maukkaat mämmimuffinit
Kotivinkki

Mämmimisu
Maku

Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä
Kotivinkki

Mämmimacaronit – mausta klassikkoleivokset pääsiäisen perinneherkulla
Maku

Mämmi-pataleipä – maltainen herkku, joka viimeistelee pääsiäisaterian tarjoilut
Maku

Mämmisemifreddo
Maku