Maku

Mämmikakku – neljän aineksen pääsiäisherkku koristellaan valkosuklaareunoilla tuohiroveeksi

2 h 55 min
{
Aktiivinen35 min
Passiivinen2 h 20 min
Mämmikakku on taivaallinen yhdistelmä suklaata ja mämmiä. Neljän aineksen mämmikakussa ihastuttavat koivun tuoheksi koristellut valkosuklaareunat, jotka tekevät kakusta täysin ropposen mallisen.
3.5
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Pia Inberg


Ainekset (8 annosta)

Mämmikakku

  • 200 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita
  • 2munaa
  • 250 gmämmiä

Valkosuklaakoristeet

  • 150 gvalkosuklaata
  • 25 gtummaa suklaata
Tulosta

Mämmikakku leivotaan helposti näin:

  1. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi ja sekoita hyvin.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (15 cm x 20 cm). Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  4. Leikkaa hyvin jäähtyneen kakun reunat tasaisiksi. Nosta suklaakakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet koristeet.
  5. Valmista ”suklaatuokkoselle” reunat ja sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä suklaa leivinpaperille parin millin paksuiseksi kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.
  6. Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuvioita.
  7. Mittaa kakun reunat tarkasti ja leikkaa valkosuklaasta juuri oikean kokoiset palat kuumalla veitsellä. Reunat saavat olla muutaman sentin korkeammat kuin kakku. Paina valkosuklaalevyt tiukasti kiinni suklaakakun reunoihin. Jos reunat eivät tartu kakkuun sivele sulatettua suklaata ”liimaksi”.
  8. Säilytä mämmikakku jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
3.5