Maku

Makusinfonia-salaatti

1 h 55 min
4
0

Makusinfonia-salaatti

MU
GL
0
4
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 800 gporsaan sisäfileetä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkldijoninsinappia

Punasipulivinaigrette

  • 2 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 4 rklomenaviinetikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Salaatti

  • 2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 200 gvihreitä papuja
  • 190 ghillosipuleita
  • 200 gkuivattua aprikoosia
  • 2 dlkapriksia
  • 1 dlkurpitsansiemeniä (paahdettuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Poista possunfileistä mahdolliset kalvot. Kuumenna voi ja öljy pannussa ja ruskista huoneenlämpöiset possunfileet kauttaaltaan. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla, pippurilla ja sivele sinapilla.

Kypsennä fileitä vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Valmista sillä aikaa vinaigrette. Hienonna kuoritut punasipulit pieneksi silpuksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.

Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi, nosta takaisin uunivuokaan ja kaada vinaigrette päälle. Anna marinoitua vähintään tunnin ajan.

Revi salaatti kulhoon. Kypsennä papuja muutama minuutti mikrossa tai kiehuvassa vedessä, valuta ja lisää jäähtyneenä salaattiin. Lisää muut aineet joukkoon.
Asettele lihaviipaleet keskelle salaattia ja kaada niiden päälle loppu marinadi. Ripottele salaattiin lopuksi kurpitsansiemeniä ja koristele timjamilla. Tarjoa makujen sinfonia -salaatin seurana taivaalliset pisarat -kastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä