Kotivinkki

Karamellisoidut pähkinät piristävät jäätelön tai jogurtin – jos maltat olla syömättä koko purkillista sellaisenaan!

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Karamellisoidut pähkinät ovat makea ja rapea naposteluherkku, joissa maistuvat hunaja, kaneli ja ripaus sormisuolaa. Voit käyttää reseptiin lempipähkinöitäsi tai manteleita!
GL
KA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 19.11.2021


Ainekset (1 pellillinen)

  • 600 gpähkinöitä ja/tai manteleita
  • 1 dlvettä
  • 1 dltäysruokosokeria tai tavallista sokeria
  • 1 rklsokeria
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Karamellisoidut pähkinät valmistuvat näin:

  1. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle pellille. Paahda pähkinöitä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Kaada paahtuneet pähkinät laakeaan kulhoon ja valuta päälle sokeri-vesiseos. Pyörittele sekaisin ja siivilöi loput sokeriliemestä pois.
  4. Kaada pähkinät takaisin uunipellille ja ­ripottele sokeria ja kanelia päälle. Paahda ­vielä 15 minuuttia.
  5. Ota pähkinät pois uunista ja valuta hunajaa pinnalle. Sekoita hyvin. Ripottele suola lopuksi pähkinöiden pintaan. Jäähdytä ja pakkaa tölkkiin tai lahjapussiin.
Kommentoi »