


Karamellisoidut pähkinät piristävät jäätelön tai jogurtin – jos maltat olla syömättä koko purkillista sellaisenaan!
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Karamellisoidut pähkinät ovat makea ja rapea naposteluherkku, joissa maistuvat hunaja, kaneli ja ripaus sormisuolaa. Voit käyttää reseptiin lempipähkinöitäsi tai manteleita!
Reseptin ainekset
1 pellillinen
600 g
pähkinöitä ja/tai manteleita
1 dl
vettä
1 dl
täysruokosokeria tai tavallista sokeria
1 rkl
sokeria
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
kanelia
1 tl
sormisuolaa
Karamellisoidut pähkinät valmistuvat näin:
- Levitä pähkinät leivinpaperin päälle pellille. Paahda pähkinöitä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut.
- Kaada paahtuneet pähkinät laakeaan kulhoon ja valuta päälle sokeri-vesiseos. Pyörittele sekaisin ja siivilöi loput sokeriliemestä pois.
- Kaada pähkinät takaisin uunipellille ja ripottele sokeria ja kanelia päälle. Paahda vielä 15 minuuttia.
- Ota pähkinät pois uunista ja valuta hunajaa pinnalle. Sekoita hyvin. Ripottele suola lopuksi pähkinöiden pintaan. Jäähdytä ja pakkaa tölkkiin tai lahjapussiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat