Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karamellisoidut pähkinät piristävät jäätelön tai jogurtin – jos maltat olla syömättä koko purkillista sellaisenaan!

40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min

Karamellisoidut pähkinät ovat makea ja rapea naposteluherkku, joissa maistuvat hunaja, kaneli ja ripaus sormisuolaa. Voit käyttää reseptiin lempipähkinöitäsi tai manteleita!

19.11.2021
Reseptin ainekset
1 pellillinen
600 g
pähkinöitä ja/tai manteleita
1 dl
vettä
1 dl
täysruokosokeria tai tavallista sokeria
1 rkl
sokeria
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
kanelia
1 tl
sormisuolaa

Karamellisoidut pähkinät valmistuvat näin:

  1. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle pellille. Paahda pähkinöitä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Kaada paahtuneet pähkinät laakeaan kulhoon ja valuta päälle sokeri-vesiseos. Pyörittele sekaisin ja siivilöi loput sokeriliemestä pois.
  4. Kaada pähkinät takaisin uunipellille ja ­ripottele sokeria ja kanelia päälle. Paahda ­vielä 15 minuuttia.
  5. Ota pähkinät pois uunista ja valuta hunajaa pinnalle. Sekoita hyvin. Ripottele suola lopuksi pähkinöiden pintaan. Jäähdytä ja pakkaa tölkkiin tai lahjapussiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt