Makeat lämppärit – herkkusuun lämpimissä voileivissä maistuvat keksitahna, marjat ja suklaa
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Makeat lämppärit sopivat rentoon herkutteluun tai jälkiruoaksi. Leiväksi käy parhaiten briossileipä, -sämpylä tai pullapitko. Täytteeksi sopivat makeat tahnat, kuten Nutella, suosikiksi noussut Biscoff-keksitahna, maapähkinävoi ja hillot. Lisäksi väliin voi sujauttaa marjoja ja hedelmiä sekä rouhittua suklaata. Nam!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.11.2020

Makeat lämppärit – herkkusuun lämpimissä voileivissä maistuvat keksitahna, marjat ja suklaa
Ainekset (6 annosta)
- 1pullapitko tai briossileipä
Täyte
- 1 dlpekaanipähkinöitä
- 100 gtummaa suklaata
- 2 dlkeksitahnaa
- 1 dlboysenmarja- tai vadelmahilloa
- 2 dlvadelmia
- 2 dlkarhunvatukoita
Makeat lämppärit valmistetaan näin:
- Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
- Rouhi tai raasta suklaa karkealla raastimella.
- Viipaloi pullapitko tai briossi.
- Levitä puolelle viipaleita keksitahnaa ja puolelle hilloa.
- Laita hillon päälle marjoja sekä suklaa- ja pähkinärouhetta.
- Paina päälle keksitahnalla sivelty pullaviipale.
- Paista makeita lämppäreitä voileipägrillissä, kunnes ne saavat väriä, rapeutuvat ja suklaa sulaa välissä.
Vinkki!
Käytä maitosuklaata tai tummaa suklaata sen mukaan, kuinka makeita lämppäreitä haluat. Kokeile myös vaahtokarkkeja. Rapeautta saa pähkinöillä ja manteleilla. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto sopivat makean kaveriksi.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0