


Makeat lämppärit – herkkusuun lämpimissä voileivissä maistuvat keksitahna, marjat ja suklaa
40 min
Makeat lämppärit sopivat rentoon herkutteluun tai jälkiruoaksi. Leiväksi käy parhaiten briossileipä, -sämpylä tai pullapitko. Täytteeksi sopivat makeat tahnat, kuten Nutella, suosikiksi noussut Biscoff-keksitahna, maapähkinävoi ja hillot. Lisäksi väliin voi sujauttaa marjoja ja hedelmiä sekä rouhittua suklaata. Nam!
Reseptin ainekset
6 annosta
1
pullapitko tai briossileipä
Täyte
1 dl
pekaanipähkinöitä
100 g
tummaa suklaata
2 dl
keksitahnaa
1 dl
boysenmarja- tai vadelmahilloa
2 dl
vadelmia
2 dl
karhunvatukoita
Makeat lämppärit valmistetaan näin:
- Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
- Rouhi tai raasta suklaa karkealla raastimella.
- Viipaloi pullapitko tai briossi.
- Levitä puolelle viipaleita keksitahnaa ja puolelle hilloa.
- Laita hillon päälle marjoja sekä suklaa- ja pähkinärouhetta.
- Paina päälle keksitahnalla sivelty pullaviipale.
- Paista makeita lämppäreitä voileipägrillissä, kunnes ne saavat väriä, rapeutuvat ja suklaa sulaa välissä.
Vinkki!
Käytä maitosuklaata tai tummaa suklaata sen mukaan, kuinka makeita lämppäreitä haluat. Kokeile myös vaahtokarkkeja. Rapeautta saa pähkinöillä ja manteleilla. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto sopivat makean kaveriksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat