Maku

Makeat lämppärit – herkkusuun lämpimissä voileivissä maistuvat keksitahna, marjat ja suklaa

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Makeat lämppärit sopivat rentoon herkutteluun tai jälkiruoaksi. Leiväksi käy parhaiten briossileipä, -sämpylä tai pullapitko. Täytteeksi sopivat makeat tahnat, kuten Nutella, suosikiksi noussut Biscoff-keksitahna, maapähkinävoi ja hillot. Lisäksi väliin voi sujauttaa marjoja ja hedelmiä sekä rouhittua suklaata. Nam!
KA
0
0
Julkaistu: 18.11.2020


Ainekset (6 annosta)

  • 1pullapitko tai briossileipä

Täyte

  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 dlkeksitahnaa
  • 1 dlboysenmarja- tai vadelmahilloa
  • 2 dlvadelmia
  • 2 dlkarhunvatukoita
Tulosta

Makeat lämppärit valmistetaan näin:

  1. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
  2. Rouhi tai raasta suklaa karkealla raastimella.
  3. Viipaloi pullapitko tai briossi.
  4. Levitä puolelle viipaleita keksitahnaa ja puolelle hilloa.
  5. Laita hillon päälle marjoja sekä suklaa- ja pähkinärouhetta.
  6. Paina päälle keksitahnalla sivelty pullaviipale.
  7. Paista makeita lämppäreitä voileipägrillissä, kunnes ne saavat väriä, rapeutuvat ja suklaa sulaa välissä.

Vinkki!

Käytä maitosuklaata tai tummaa suklaata sen mukaan, kuinka makeita lämppäreitä haluat. Kokeile myös vaahtokarkkeja. Rapeautta saa pähkinöillä ja manteleilla. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto sopivat makean kaveriksi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »