


Vohvelirauta kuumaksi! Makeat blinivohvelit täytetään lakoilla, lakuilla ja pehmeällä vuohenjuustovaahdolla
1 h 20 min
Makeat blinivohvelit ovat hauska tarjottava vaikkapa uudenvuoden kemuihin. Nappaa makoisa resepti!
Reseptin ainekset
10 kpl
2 dl
kevytmaitoa
2 dl
maustamatonta paksua jogurttia
2 tl
kuivahiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2
munaa
2 rkl
kirkastettua voita (ohje alempana)
2 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
Lisäksi
kirkastettua voita paistamiseen
Vuohenjuustovaahto
1 pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
4 rkl
hunajaa
2 dl
vispikermaa
2 dl
lakkoja
2 dl
lakuja
2 rkl
lakujauhetta
Makeat blinivohvelit – ohje:
- Mittaa maito kattilaan, lämmitä 42-asteiseksi, sekoita joukkoon jogurtti ja liota hiiva nesteeseen.
- Yhdistä jauhot ja sekoita ne muutamassa erässä nesteeseen. Peitä kulho liinalla ja anna kohota tunti huoneenlämmössä.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset kahteen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohonneeseen taikinaan keltuaiset, rasva, hunaja ja suola. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.
- Paista vohvelit kuumalla voidellulla vohveliraudalla. Annostele taikinaa vajaa desilitra vohvelia kohden.
- Notkista vuohenjuusto ja hunaja kermatilkalla. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja juusto. Lisää lakkoja. Lusikoi vaahtoa vohveleille, ripottele pinnalle lakujauhetta ja lisää koristeeksi pari lakkaa ja muutama laku.
Kirkastettu voi
Voin kirkastaminen tapahtuu näin: Sulata voi kattilassa ja anna sen seistä muutama minuutti. Kuori pinnalle noussut vaahto ja kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Kirkastettu voi kestää paremmin kuumuutta ja säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa useita viikkoja. 100 grammasta voita saat noin 1,5 dl kirkastettua voita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat