Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Makea piirakkapohja – ota haltuun varma perusohje

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Makea piirakkapohja sopii moneen. Ota haltuun varma perusohje, ja leivo siitä marja- ja omenapiirakat sekä iki-ihana sitruuna-marenkipiirakka. Piirakat kannattaa paistaa uunin alaosassa, jotta pohja paistuu kypsäksi ja rapeaksi.

14.10.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Makea piirakkapohja
4 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita (tai leivontamargariinia)
½ dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
muna
Lisää halutessasi tai tarvittaessa taikinaan
1 rkl
kylmää vettä (tai kermaa)
½ tl
leivinjauhetta

Makea piirakkapohja – ohje:

  1. Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä tai kermaa. Ja halutessasi jauhojen joukkoon puoli teelusikallista leivinjauhetta ja/tai maustetta.
  4. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi tai yön yli.
  5. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) ja nosta se kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikinajauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Tarvittaessa esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Esipaistaminen kannattaa ainakin, jos teet sitruuna-marenkipiirakkaa.
  7. Lisää haluamasi täytteet ja paista makea piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Voit halutessasi maustaa makean piirakkapohjan kardemummalla, kanelilla tai inkiväärillä. Mausteet kannattaa valita täytteeseen sopiviksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt