3,8(12)
Makea piirakkapohja – ota haltuun varma perusohje
Kasvis
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Makea piirakkapohja sopii moneen. Ota haltuun varma perusohje, ja leivo siitä marja- ja omenapiirakat sekä iki-ihana sitruuna-marenkipiirakka. Piirakat kannattaa paistaa uunin alaosassa, jotta pohja paistuu kypsäksi ja rapeaksi.
14.10.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Makea piirakkapohja
4 dlvehnäjauhoja
150 gvoita (tai leivontamargariinia)
½ dlsokeria
¼ tlsuolaa
1muna
Lisää halutessasi tai tarvittaessa taikinaan
1 rklkylmää vettä (tai kermaa)
½ tlleivinjauhetta

Makea piirakkapohja – ohje:

  1. Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä tai kermaa. Ja halutessasi jauhojen joukkoon puoli teelusikallista leivinjauhetta ja/tai maustetta.
  4. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi tai yön yli.
  5. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) ja nosta se kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikinajauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Tarvittaessa esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Esipaistaminen kannattaa ainakin, jos teet sitruuna-marenkipiirakkaa.
  7. Lisää haluamasi täytteet ja paista makea piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Voit halutessasi maustaa makean piirakkapohjan kardemummalla, kanelilla tai inkiväärillä. Mausteet kannattaa valita täytteeseen sopiviksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo