Maku

Makea piirakkapohja – ota haltuun varma perusohje

1 h 50 min
KA
0
0

Makea piirakkapohja sopii moneen. Ota haltuun varma perusohje, ja leivo siitä marja- ja omenapiirakat sekä iki-ihana sitruuna-marenkipiirakka. Piirakat kannattaa paistaa uunin alaosassa, jotta pohja paistuu kypsäksi ja rapeaksi.
Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (8 annosta)

Makea piirakkapohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita (tai leivontamargariinia)
  • ½ dlsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1muna

Lisää halutessasi tai tarvittaessa taikinaan

  • 1 rklkylmää vettä (tai kermaa)
  • ½ tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Makea piirakkapohja leivotaan helposti näin:

  1. Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä tai kermaa. Ja halutessasi jauhojen joukkoon puoli teelusikallista leivinjauhetta ja/tai maustetta.
  4. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi tai yön yli.
  5. Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2–3 mm) ja nosta se kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikinajauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Tarvittaessa esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Esipaistaminen kannattaa ainakin, jos teet sitruuna-marenkipiirakkaa.
  7. Lisää haluamasi täytteet ja paista makea piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Voit halutessasi maustaa makean piirakkapohjan kardemummalla, kanelilla tai inkiväärillä. Mausteet kannattaa valita täytteeseen sopiviksi.

MITÄ PIDIT?
0