Maku

Maitoauton jäätelökakku – muistatko vielä 1980-luvun legendaarisen herkun?

5 h 5 min
4.31
0

Maitoauton jäätelökakku täytetään mansikkahillolla ja vaniljajäätelöllä. Rapea mantelikrokantti ja suklaakiehkurat kruunaavat tämän lukijamme Outin 1980-luvulta inspiraationsa saaneen supersuositun herkun.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • lasillinen (2 dl)munia (4 kpl)
  • lasillinen (2 dl)sokeria
  • lasillinen (2 dl)vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (440 g)mansikkahilloa
  • 1 lvaniljajäätelöä

Mantelikrokantti

  • 3 dlsokeria
  • 3 dlmantelirouhetta

Suklaakiehkurat

  • 150 gtaloussuklaata

Kuorrutus

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

5 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h 45 min

Maitoauton jäätelökakku valmistu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia.
  2. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan. Kokoa kakku vuokaan. Laita alimmaiseksi kerros kakkupohjaa. Levitä kolmasosa hillosta pohjalle. Leikkaa kolmannes jäätelöstä ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kakkupohjalle.
  3. Tee kolme kerrosta ja laita päällimmäiseksi kakkulevy. Jäädytä neljä tuntia tai yön yli.
  4. Sulata sokeri kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää sekaan mantelirouhe. Levitä seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Nuiji levy pieniksi palasiksi lihanuijalla.
  5. Sulata suklaa ja levitä se leivinpaperille. Anna kovettua.
  6. Vaahdota kerma. Levitä vaahtoa tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Painele mantelikrokantit kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto kakun päälle ruusukkeiksi. Vedä juustohöylällä suklaalevystä rullia kakun keskelle.

MITÄ PIDIT?
4.31