


Maitoauton jäätelökakku – muistatko vielä 1980-luvun legendaarisen herkun?
5 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 45 min
Maitoauton jäätelökakku täytetään mansikkahillolla ja vaniljajäätelöllä. Rapea mantelikrokantti ja suklaakiehkurat kruunaavat tämän lukijamme Outin 1980-luvulta inspiraationsa saaneen supersuositun herkun.
Reseptin ainekset
10 annosta
Kakkupohja
lasillinen (2 dl)
munia (4 kpl)
lasillinen (2 dl)
sokeria
lasillinen (2 dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (440 g)
mansikkahilloa
1 l
vaniljajäätelöä
Mantelikrokantti
3 dl
sokeria
3 dl
mantelirouhetta
Suklaakiehkurat
150 g
taloussuklaata
Kuorrutus
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Maitoauton jäätelökakku valmistuu näin:
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan. Kokoa kakku vuokaan. Laita alimmaiseksi kerros kakkupohjaa. Levitä kolmasosa hillosta pohjalle. Leikkaa kolmannes jäätelöstä ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kakkupohjalle.
- Tee kolme kerrosta ja laita päällimmäiseksi kakkulevy. Jäädytä neljä tuntia tai yön yli.
- Sulata sokeri kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää sekaan mantelirouhe. Levitä seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Nuiji levy pieniksi palasiksi lihanuijalla.
- Sulata suklaa ja levitä se leivinpaperille. Anna kovettua.
- Vaahdota kerma. Levitä vaahtoa tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Painele mantelikrokantit kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto kakun päälle ruusukkeiksi. Vedä juustohöylällä suklaalevystä rullia kakun keskelle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat