Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Henri Alénin herkulliset maustekurkut

180 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 180 h 0 min

Valmista ihanan herkulliset kurkut á la huippukokki Henri Alén. Henkka maustaa avomaankurkut piparjuurella, mustaherukanlehdillä ja sinapinsiemenillä.

25.7.2012
Reseptin ainekset
4 kg
pieniä avomaankurkkuja
2 l
vettä
4 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
2 rkl
kokonaisia maustepippureita
1 rkl
sinapinsiemeniä
6 dl
väkiviinaetikkaa
80 g
pala piparjuurta ohuina lastuina
5
mustaherukanlehteä
  1. Pese kurkut huolellisesti. Isot avomaankurkut kannattaa lohkoa tai viipaloida ennen säilömistä. Siten ne maustuvat tasaisesti. Laita kurkut puhtaisiin purkkeihin.
  2. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja kuivamausteet. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää mukaan etikka, piparjuuri ja mustaherukanlehdet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
  4. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.
  5. Anna tekeytyä rauhassa jääkaapissa vähintään viikon ajan. Säilytä maustekurkut viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt