Kotivinkki

Henri Alénin herkulliset maustekurkut

180 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.33
1

Valmista ihanan herkulliset kurkut á la huippukokki Henri Alén. Henkka maustaa avomaankurkut piparjuurella, mustaherukanlehdillä ja sinapinsiemenillä.
Tulosta
Teksti Henri Alén
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset

  • 4 kgpieniä avomaankurkkuja
  • 2 lvettä
  • 4 dlsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 2 rklkokonaisia maustepippureita
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 6 dlväkiviinaetikkaa
  • 80 gpala piparjuurta ohuina lastuina
  • 5mustaherukanlehteä

Tee näin

180 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN180 h
  1. Pese kurkut huolellisesti. Isot avomaankurkut kannattaa lohkoa tai viipaloida ennen säilömistä. Siten ne maustuvat tasaisesti. Laita kurkut puhtaisiin purkkeihin.
  2. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja kuivamausteet. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää mukaan etikka, piparjuuri ja mustaherukanlehdet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
  4. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.
  5. Anna tekeytyä rauhassa jääkaapissa vähintään viikon ajan. Säilytä maustekurkut viileässä.
MITÄ PIDIT?
3.33