


Henri Alénin herkulliset maustekurkut
180 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 180 h 0 min
Valmista ihanan herkulliset kurkut á la huippukokki Henri Alén. Henkka maustaa avomaankurkut piparjuurella, mustaherukanlehdillä ja sinapinsiemenillä.
Reseptin ainekset
4 kg
pieniä avomaankurkkuja
2 l
vettä
4 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
2 rkl
kokonaisia maustepippureita
1 rkl
sinapinsiemeniä
6 dl
väkiviinaetikkaa
80 g
pala piparjuurta ohuina lastuina
5
mustaherukanlehteä
- Pese kurkut huolellisesti. Isot avomaankurkut kannattaa lohkoa tai viipaloida ennen säilömistä. Siten ne maustuvat tasaisesti. Laita kurkut puhtaisiin purkkeihin.
- Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja kuivamausteet. Keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää mukaan etikka, piparjuuri ja mustaherukanlehdet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
- Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.
- Anna tekeytyä rauhassa jääkaapissa vähintään viikon ajan. Säilytä maustekurkut viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat