Maku

Pestokastike – näin valmistat maistuvan peston aitoon italialaiseen tapaan

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pestokastike on kuin pieni retki Italian makumaailmaan. Kokeile tehdä pestokastike itse – saatat hurmaantua sen helppoudesta ja herkullisuudesta!
GL
KA
MU
4.8
0
Julkaistu 11.5.2012


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pestokastike

  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 dltuoretta basilikaa
  • 50 gparmesaanijuustoa
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
Tulosta

Pestokastike valmistuu näin:

  1. Hienonna pinjansiemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
  2. Lisää suola, pippuri ja basilikanlehdet vähitellen. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää pestokastikkeen joukkoon juusto.
  3. Lisää lopuksi öljy ja sekoita pestokastike tasaiseksi.

Vinkki!

Voit lisätä öljyä, jos haluat ohuemman pestokastikkeen.

Kommentoi »