Pestokastike – näin valmistat maistuvan peston aitoon italialaiseen tapaan
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pestokastike on kuin pieni retki Italian makumaailmaan. Kokeile tehdä pestokastike itse – saatat hurmaantua sen helppoudesta ja herkullisuudesta!
GL
KA
MU
4.8
Kuvat
Julkaistu 11.5.2012

Pestokastike – näin valmistat maistuvan peston aitoon italialaiseen tapaan
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pestokastike
- 1/2 dlpinjansiemeniä
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 5 dltuoretta basilikaa
- 50 gparmesaanijuustoa
- 1 1/2 dloliiviöljyä
Pestokastike valmistuu näin:
- Hienonna pinjansiemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
- Lisää suola, pippuri ja basilikanlehdet vähitellen. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää pestokastikkeen joukkoon juusto.
- Lisää lopuksi öljy ja sekoita pestokastike tasaiseksi.
Vinkki!
Voit lisätä öljyä, jos haluat ohuemman pestokastikkeen.

Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi
Maku

Basilika-nokkospesto
Maku

Lehtikaalipesto
Maku

Punainen pesto – täyteläinen tahna kohottaa ruoan kuin ruoan uudelle tasolle
Meillä kotona

Sitruunapesto
Maku

Nopeat pesto-leipätikut
Maku

Helppo tomaatti-pestokastike
Maku

Sitruksinen pesto-uunilohi
Maku