Maistuva pekoni-borssikeitto

1 h 30 min
0
0

Maistuva pekoni-borssikeitto

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gvalkokaalia
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 4 kplpunajuuria
  • 4 kplporkkanoita
  • 2 0valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rklöljyä kuullottamiseen
  • 2 llihalientä
  • 3/4 dlvalkoviinietikkaa
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkltuoreita timjamin lehtiä
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 1/2 tlsuolaa myllystä
  • 170 gpekonia
  • 120 gsmetanaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi.

Kuori ja kuutio sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.

Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä, mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla.

Anna borssikeiton kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta paistettu pekoni talouspaperin päälle valumaan.

Lisää paistettu pekoni borssikeiton joukkoon ja anna kiehua vielä 15 minuutin ajan.

Tarjoile borssikeitto smetanan kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä