


Maistuva pekoni-borssikeitto
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
valkokaalia
1
sipuli kuutioituna
4
punajuurta
4
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
öljyä kuullottamiseen
2 l
lihalientä
3/4 dl
valkoviinietikkaa
2
laakerinlehteä
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa myllystä
170 g
pekonia
120 g
smetanaa
Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuori ja kuutio sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä, mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla.
Anna borssikeiton kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta paistettu pekoni talouspaperin päälle valumaan.
Lisää paistettu pekoni borssikeiton joukkoon ja anna kiehua vielä 15 minuutin ajan.
Tarjoile borssikeitto smetanan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat