Maku

Maissivuoka

55 min
4
0

Maissivuoka

GL
0
4
Tuoreesta maissista riivityistä jyvistä syntyy maukas gratiini. Maissinjyvien riipiminen tähkästä käy kätevimmin, kun nostat tähkän pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaat jyvät terävällä veitsellä irti. Kokeile!
Teksti Marjo Uusikylä, Pirkkalan kartano
Kuvat Timo Pyykkö, Kirsi Tuuri
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 140 gpekonia
  • 200 gsiitakesieniä
  • 300 gmaissinjyviä (tuoreita, tähkästä riivittyjä)
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gcheddarjuustoa (raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista mehevä maissivuoka näin:

Hienonna pekoni. Puhdista ja viipaloi sienet.

Nosta pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.

Lisää viipaloidut sienet ja maissit. Paista hetki.

Kumoa kasvis-pekoniseos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. Lisää juustoraaste. Kaada muna-juustoseos vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Tarjoa maissivuoka vihreän salaatin kanssa.

Vinkki!

Jos käytät ulkomaista maissia, esikeitä se ennen riipimistä (5–15 minuuttia).

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä