Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maissivuoka

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Tuoreesta maissista riivityistä jyvistä syntyy maukas gratiini. Maissinjyvien riipiminen tähkästä käy kätevimmin, kun nostat tähkän pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaat jyvät terävällä veitsellä irti. Kokeile!

Reseptin ainekset
4 annosta
140 g
pekonia
200 g
siitakesieniä
300 g
maissinjyviä (tuoreita, tähkästä riivittyjä)
3 kpl
munaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
200 g
cheddarjuustoa (raastettuna)

Valmista mehevä maissivuoka näin:

Hienonna pekoni. Puhdista ja viipaloi sienet.

Nosta pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.

Lisää viipaloidut sienet ja maissit. Paista hetki.

Kumoa kasvis-pekoniseos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. Lisää juustoraaste. Kaada muna-juustoseos vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Tarjoa maissivuoka vihreän salaatin kanssa.

Jos käytät ulkomaista maissia, esikeitä se ennen riipimistä (5–15 minuuttia).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt