Maku

Maissivuoka

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Tuoreesta maissista riivityistä jyvistä syntyy maukas gratiini. Maissinjyvien riipiminen tähkästä käy kätevimmin, kun nostat tähkän pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaat jyvät terävällä veitsellä irti. Kokeile!
GL
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 140 gpekonia
  • 200 gsiitakesieniä
  • 300 gmaissinjyviä (tuoreita, tähkästä riivittyjä)
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gcheddarjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Valmista mehevä maissivuoka näin:

Hienonna pekoni. Puhdista ja viipaloi sienet.

Nosta pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.

Lisää viipaloidut sienet ja maissit. Paista hetki.

Kumoa kasvis-pekoniseos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. Lisää juustoraaste. Kaada muna-juustoseos vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Tarjoa maissivuoka vihreän salaatin kanssa.

Jos käytät ulkomaista maissia, esikeitä se ennen riipimistä (5–15 minuuttia).

Kommentoi »