


Maissivuoka
Tuoreesta maissista riivityistä jyvistä syntyy maukas gratiini. Maissinjyvien riipiminen tähkästä käy kätevimmin, kun nostat tähkän pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaat jyvät terävällä veitsellä irti. Kokeile!
Valmista mehevä maissivuoka näin:
Hienonna pekoni. Puhdista ja viipaloi sienet.
Nosta pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.
Lisää viipaloidut sienet ja maissit. Paista hetki.
Kumoa kasvis-pekoniseos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. Lisää juustoraaste. Kaada muna-juustoseos vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Tarjoa maissivuoka vihreän salaatin kanssa.
Jos käytät ulkomaista maissia, esikeitä se ennen riipimistä (5–15 minuuttia).