


Macadamia-lakritsicookiet
Mureat cookiet ovat pullollaan herkullisia aineksia; fariinisokeria, lakritsijauhetta, kuivattuja karpaloita, valkosuklaata ja täyteläisiä macadamiapähkinöitä. Cookiet valmistuvat nopeasti, sopivat joka tilanteeseen ja maistuvat kaiken ikäisille. Kuva: Reetta Pasanen
Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi.
Lisää muna edelleen vatkaten ja sen jälkeen kerma.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri, lakritsi- ja leivinjauhe sekä ripaus suolaa. Jos käytät suolattuja macadamiapähkinöitä, suolaa ei tarvita.
Kääntele kuivat aineet muovilastalla voi-sokeriseokseen. Älä enää vatkaa.
Lisää taikinaan lopuksi kaurahiutaleet, karpalot, macadamiapähkinät ja valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Siirrä taikinapallot leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä pallot jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia tai kunnes keksit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
Jäähdytä keksit ritilällä. Säilytä keksit ilmatiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.