Macadamia-lakritsicookiet

35 min
0
0

Macadamia-lakritsicookiet

Mureat cookiet ovat pullollaan herkullisia aineksia; fariinisokeria, lakritsijauhetta, kuivattuja karpaloita, valkosuklaata ja täyteläisiä macadamiapähkinöitä. Cookiet valmistuvat nopeasti, sopivat joka tilanteeseen ja maistuvat kaiken ikäisille. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlfariinisokeria
  • 1 kplmuna
  • 2 rklkermaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlpikakaurahiutaleita
  • 1 dlkuivattuja karpaloita silputtuna
  • 1 dlmacadamiapähkinöitä (rouhittuna)
  • 100 gvalkosuklaata rouhittuna

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi.

Lisää muna edelleen vatkaten ja sen jälkeen kerma.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri, lakritsi- ja leivinjauhe sekä ripaus suolaa. Jos käytät suolattuja macadamiapähkinöitä, suolaa ei tarvita. 

Kääntele kuivat aineet muovilastalla voi-sokeriseokseen. Älä enää vatkaa.

Lisää taikinaan lopuksi kaurahiutaleet, karpalot, macadamiapähkinät ja valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Siirrä taikinapallot leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä pallot jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia tai kunnes keksit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Jäähdytä keksit ritilällä. Säilytä keksit ilmatiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä