Mac & cheese – pastan, kerman ja juuston täydellinen liitto!
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minMac & cheese on lohturuokien kunkku, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Vaihtelua perinteiseen mac & cheeseen saat lisäämällä mukaan kinkkua, pekonia, sieniä tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2022

Mac & cheese – pastan, kerman ja juuston täydellinen liitto!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Mac & cheese
- 400 g makaronia (esim. sarvimakaroni)
- 200 g juustoa (gruyerea, emmentalia, mozzarellaa tai provolonea)
- 3 dlkuohu- tai ruokakermaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- ½ tl mustapippuria
Mac & cheese valmistuu näin:
- Keitä makaroni reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Kaada vesi pois.
- Raasta juusto, ota 1 dl raastetta erikseen pinnalle.
- Lisää loput juustoraasteesta ja kerma makaronin sekaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.
- Kaada seos uunivuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.
Vinkki!
Ruokaisampi Mac and cheese syntyy, kun laitat sekaan kinkkua, paistettua pekonia tai sieniä. Kokeile myös aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kukkakaali- mac & cheese
Maku

Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
Maku

Parsakaali-juustomakaroni – hieman vihreämpi (mutta silti ihanan juustoinen) versio klassisesta lohturuoasta
Kotivinkki

Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa
Kotivinkki

Rouskis! Sipsikana on jokaisen sour cream & onion -fanin rapea lempiruoka
Kotivinkki

Pastasipsit – loihdi lystikäs naposteluherkku ja rouskuttele menemään!
Maku

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka
Maku

Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
Kotivinkki