Mac & cheese – pastan, kerman ja juuston täydellinen liitto!

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Mac & cheese on lohturuokien kunkku, joka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Vaihtelua perinteiseen mac & cheeseen saat lisäämällä mukaan kinkkua, pekonia, sieniä tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
KA
4.3
0
Julkaistu: 27.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Mac & cheese

  • 400 g makaronia (esim. sarvimakaroni)
  • 200 g juustoa (gruyerea, emmentalia, mozzarellaa tai provolonea)
  • 3 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
Tulosta

Mac & cheese valmistuu näin:

  1. Keitä makaroni reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Kaada vesi pois.
  2. Raasta juusto, ota 1 dl raastetta erikseen pinnalle.
  3. Lisää loput juustoraasteesta ja kerma makaronin sekaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.
  4. Kaada seos uunivuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
  5. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.

Vinkki!

Ruokaisampi Mac and cheese syntyy, kun laitat sekaan kinkkua, paistettua pekonia tai sieniä. Kokeile myös aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kommentoi »