Maku

Maapähkinävoi

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Maapähkinävoin tekeminen on uskomattoman helppoa ja nopeaa, kannattaa kokeilla! Monikäyttöisyytensä puolesta maapähkinävoi sopii sekä suolaisiin että makeisiin herkkuihin.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.7
0
Julkaistu 9.10.2014


Reseptin ainekset (1 annos)

Maapähkinävoi

  • 250 gmaapähkinöitä (kuorittuja)
  • 1/2 tlkarkeaa merisuolaa
Tulosta

Maapähkinävoin valmistaminen:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paahda kuorittuja maapähkinöitä uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä pintaan ja öljy on selvästi myös lähtenyt irtoamaan pähkinöistä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivapaahdettuja maapähkinöitä, joita ei luonnollisesti tarvitse paahtaa.

Kaada maapähkinät ja suola monitoimikoneeseen, jossa on s-kirjaimen muotoinen leikkuri. Jos käytät valmiiksi suolattuja pähkinöitä, suolaa ei tarvitse lisätä.

Työstä pähkinöitä kovalla teholla, kunnes rakenne on oikeanlainen. Alkuvaiheessa, kun maapähkinävoista on tullut hieman tahmaista ja tönkköä, saatat joutua kaapimaan massaa laitteen reunoilta vähän väliä.

Seuraavassa vaiheessa maapähkinät ovat selvästi löysemmässä olomuodossa, mutta joukossa on vielä muruja ja rakenne on jäykkä. Jatka työstämistä vielä noin minuutin ajan tai kunnes rakenne on huomattavasti löysempi ja väri on muuttunut vaaleammaksi. 

Anna maapähkinävoin jäähtyä ja säilö puhtaaseen hillopurkkiin. Valmis maapähkinävoi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Saat maapähkinävoista suklaista versiota, kun sekoitat joukkoon alkuvaiheessa n. 1–2 rkl kaakaojauhetta.
Kommentoi »