Maku

Maapähkinävoi

13 min
5
0

Maapähkinävoi

Maapähkinävoin tekeminen on uskomattoman helppoa ja nopeaa, kannattaa kokeilla!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 250 gmaapähkinöitä (kuorittuja)
  • 1/2 tlkarkeaa merisuolaa

Tee näin

13 min
{
AKTIIVINEN13 min
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paahda kuorittuja maapähkinöitä uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä pintaan ja öljy on selvästi myös lähtenyt irtoamaan pähkinöistä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivapaahdettuja maapähkinöitä, joita ei luonnollisesti tarvitse paahtaa.

Kaada maapähkinät ja suola monitoimikoneeseen, jossa on s-kirjaimen muotoinen leikkuri. Jos käytät valmiiksi suolattuja pähkinöitä, suolaa ei tarvitse lisätä.

Työstä pähkinöitä kovalla teholla, kunnes rakenne on oikeanlainen. Alkuvaiheessa, kun maapähkinävoista on tullut hieman tahmaista ja tönkköä, saatat joutua kaapimaan massaa laitteen reunoilta vähän väliä.

Seuraavassa vaiheessa maapähkinät ovat selvästi löysemmässä olomuodossa, mutta joukossa on vielä muruja ja rakenne on jäykkä. Jatka työstämistä vielä noin minuutin ajan tai kunnes rakenne on huomattavasti löysempi ja väri on muuttunut vaaleammaksi. 

Anna jäähtyä ja säilö puhtaaseen hillopurkkiin. Valmis maapähkinävoi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Vinkki!

Saat maapähkinävoista suklaista versiota, kun sekoitat joukkoon alkuvaiheessa n. 1–2 rkl kaakaojauhetta.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä