Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maapähkinä-uunilohi

30 min

Uunilohi päällystetään satay-kastikkeesta tutuilla maapähkinöillä, chilillä ja limetillä. Uunissa paahtuessaan maapähkinän parhaat makuvivahteet nousevat esille, kokeile vaikka!

1.4.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1 dl
maapähkinöitä
1
tuore chili (punainen)
1
lime (raastettu kuori + mehu)
1 dl
kookoshiutaleita (tai -lastuja)
2 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
kalakastiketta
Pinnalle
1 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)

Maapähkinä-uunilohi – ohje:

  1. Poista lohifileestä ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle suolaa.
  2. Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Halkaise chili, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Hienonna chili. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.
  4. Sekoita pähkinät, chili, limen kuoriraaste ja -mehu, kookoslastut, öljy ja kalakastike keskenään. Nostele seosta kirjolohifileen päälle.
  5. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  6. Hienonna korianteri ja ripottele kypsän lohen pinnalle.
  7. Tarjoa maapähkinä-uunilohi riisin tai uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

Vinkki!

Katso myös suosittu perinteisen uunilohen ohje, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt