


Maapähkinä-uunilohi
30 min
Uunilohi päällystetään satay-kastikkeesta tutuilla maapähkinöillä, chilillä ja limetillä. Uunissa paahtuessaan maapähkinän parhaat makuvivahteet nousevat esille, kokeile vaikka!
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1 dl
maapähkinöitä
1
tuore chili (punainen)
1
lime (raastettu kuori + mehu)
1 dl
kookoshiutaleita (tai -lastuja)
2 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
kalakastiketta
Pinnalle
1 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
Maapähkinä-uunilohi – ohje:
- Poista lohifileestä ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle suolaa.
- Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
- Leikkaa maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Halkaise chili, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Hienonna chili. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.
- Sekoita pähkinät, chili, limen kuoriraaste ja -mehu, kookoslastut, öljy ja kalakastike keskenään. Nostele seosta kirjolohifileen päälle.
- Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Hienonna korianteri ja ripottele kypsän lohen pinnalle.
- Tarjoa maapähkinä-uunilohi riisin tai uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen uunilohen ohje, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat