Maku

Maapähkinä-uunilohi

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Uunilohi päällystetään satay-kastikkeesta tutuilla maapähkinöillä, chilillä ja limetillä. Uunissa paahtuessaan maapähkinän parhaat makuvivahteet nousevat esille, kokeile vaikka!
GL
MA
MU
4.3
1
Julkaistu: 1.4.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkirjolihifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlmaapähkinöitä
  • 1 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 1 kpllimettiä (raastettu kuori + mehu)
  • 1 dlkookoshiutaleita (tai -lastuja)
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 rklkalakastiketta

Pinnalle

  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
Tulosta

Valmista maapähkinä-uunilohi näin:

Poista lohifileestä ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle suolaa.

Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.

Leikkaa maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Halkaise chili, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Hienonna chili. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.

Sekoita pähkinät, chili, limetin kuoriraaste ja -mehu, kookoslastut, öljy ja kalakastike keskenään. Nostele seosta kirjolohifileen päälle.

Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Hienonna korianteri ja ripottele kypsän lohen pinnalle.

Tarjoa maapähkinä-uunilohi riisin tai uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.33
1 kommentti