4,3(6)
Maapähkinä-uunilohi
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
Uunilohi päällystetään satay-kastikkeesta tutuilla maapähkinöillä, chilillä ja limetillä. Uunissa paahtuessaan maapähkinän parhaat makuvivahteet nousevat esille, kokeile vaikka!
Julkaistu 1.4.2016
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1 dlmaapähkinöitä
1tuore chili (punainen)
1lime (raastettu kuori + mehu)
1 dlkookoshiutaleita (tai -lastuja)
2 rklruokaöljyä
1 rklkalakastiketta
Pinnalle
1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Maapähkinä-uunilohi – ohje:

  1. Poista lohifileestä ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle suolaa.
  2. Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Halkaise chili, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Hienonna chili. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.
  4. Sekoita pähkinät, chili, limen kuoriraaste ja -mehu, kookoslastut, öljy ja kalakastike keskenään. Nostele seosta kirjolohifileen päälle.
  5. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  6. Hienonna korianteri ja ripottele kypsän lohen pinnalle.
  7. Tarjoa maapähkinä-uunilohi riisin tai uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

Katso myös perinteisen uunilohen resepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.