


Maailman paras lasagne! Unelmamehevän vuokaruoan salaisuus piilee maukkaissa kastikkeissa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Se paras lasagne! Herkullinen uuniruoka syntyy jauhelihasta tai kasvisjauhiksesta. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja viinietikka maustavat täydellisen bolognesekastikkeen. Voimakas juusto ja muskottipähkinä ovat aromikkaan juustokastikkeen juju.
Reseptin ainekset
6 annosta
noin 12
lasagnelevyä (munatonta)
Bolognesekastike
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 pkt (400 g)
naudanjauhelihaa tai 1 pkt (250–280 g) kasvisjauhista
2 tlk (à 400 g)
yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkl
oreganoa hienonnettuna (tai 2 tl kuivattua)
1
liha- tai kasvisfondikuutio
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
½ tl
cajunmausteseosta tai chilijauhetta
½ tl
mustapippuria
1 dl
basilikaa hienonnettuna
Juustokastike
8 dl
maitoa
3 rkl
vehnäjauhoja
150 g
juustoraastetta (voimakasta)
1 tl
muskottipähkinää raastettuna
Lisäksi
50 g
juustoraastetta
Paras lasagne – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää jauheliha tai kasvisjauhis ja ruskista. Lisää tomaattimurska, oregano, fondi, etikka, sokeri, suola ja cajunmauste. Kypsennä 15 minuuttia. Lisää pippuri ja basilika. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Kuumenna kattilassa 7 dl maitoa. Sekoita pienessä kupissa loppu maito ja vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan maitoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja keitä sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää juustoraaste ja muskottipähkinä. Keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.
- Voitele uunivuoka (20 × 30 cm) öljyllä. Kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle bolognesekastiketta. Aseta päälle kerros lasagnelevyjä, bolognesekastiketta ja juustokastiketta. Jatka samoin vielä kaksi kerrosta. Pane päälle loput lasagnelevyt ja painele hieman. Lisää loppu juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes lasagnelevyt tuntuvat kypsiltä ja lasagnen pinta on kauniin ruskea. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Lasagnelevyjen kypsymisaika vaihtelee eri valmistajilla. Tarkista aika pakkauksesta, ja testaa lasagnen kypsyys haarukalla ennen uunista ottamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat