


Klassikon äärellä
Maailman paras kukkoa viinissä – ota talteen aito ranskalainen resepti
1 h 20 min
{
Aktiivinen  20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Maailman paras kukkoa viinissä -resepti on monivaiheinen, mutta helppo. Kukkoa viinissä eli coq au vin on kuin lämmin halaus syysillassa. Pinot noir -viini sopii täydelliseksi kontrastiksi pekonin, broilerin ja herkkusienten makuliitolle.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pkt (450 g)
kanan paistileikkeitä 
1 pkt (2–3 kpl)
kanan koipireisiä 
1½ tl
suolaa 
2 rkl
vehnäjauhoja 
1 pkt (170 g)
pekonia 
2
isoa sipulia 
3
valkosipulinkynttä 
½ dl
timjamia hienonnettuna 
½ dl
persiljaa hienonnettuna 
4–5 dl
kanalientä (kuutiosta (fondista tai valmista lientä))
1 rkl
rypsiöljyä 
3 rkl
voita 
3
rosmariininoksaa 
2 rkl
tomaattipyreetä 
5 dl
punaviiniä 
10
herkkusientä 
1 dl
hillosipuleita (valutettuja) 
(½ tl
suola) 
(1 tl
punaviinietikkaa) 
Maailman paras kukkoa viinissä – ohje:
- Kuivaa kanapalojen pinta talouspaperilla ja suolaa pinta. Ripottele vehnäjauhot tasaisesti kanapaloille.
 - Leikkaa pekoni reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna timjami ja persilja. Valmista kanaliemi kuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan.
 - Kuumenna pata liedellä ja paista pekonit ilman rasvaa rapeiksi. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Ota ainekset pois padasta sivuun odottamaan.
 - Lisää pataan tarvittaessa öljyä ja paista kanapaloja padassa, kunnes ne ovat saaneet paahtuneen pinnan.
 - Lisää pataan voita (2 rkl), pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynnet, yrtit ja tomaattipyree. Kuullota hetki.
 - Kaada punaviini pataan. Anna kiehua pari minuuttia. Irrota puukapustalla padan pohjasta kaikki maut mukaan liemeen. Lisää lientä niin, että kanapalat peittyvät juuri ja juuri. Sulje kansi ja keitä keskilämmöllä 30 minuuttia tai kunnes kana on kypsää.
 - Leikkaa sienet puoliksi. Sulata paistinpannulla voita (1 rkl). Ruskista sienet kovalla lämmöllä. Lisää sienet ja hillosipulit pataan. Keitä noin 15 minuuttia ilman kantta.
 - Maista ja lisää suolaa ja punaviinietikkaa tarvittaessa. Keitä vielä hetki, kunnes kastike on samettista.
 
Vinkki!
Tee lisäksi perunamuusia. Tarjoa pata kesäkurpitsavuoan ja muusin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
