Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi

40 min

Maa-artisokkapasta on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan. Kermaisella kastikkeella ja rapsakalla lehtikaalilla sekä pähkinöillä höystetty pasta on tuttu helsinkiläisravintola Levainin ruokalistalta. Suosikkipasta valmistuu helposti myös kotona, eikä maa-artisokkia tarvitse edes kuoria. Kokeile ja rakastu!

18.10.2018
Reseptin ainekset
4
Maa-artisokkapasta
250 g
maa-artisokkaa
1
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk
kermaa (3,3 dl)
2 oksaa
tuoretta timjamia
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½
sitruunan mehu
Lisäksi
2 rkl
oliiviöljyä
100 g
saksanpähkinöitä
100 g
lehtikaalia
500 g
tuorepastaa (fettuccine)
Viimeistely
1 dl
parmesaania raastettuna
½ rku
lehtipersiljaa hienonnettuna

Maa-artisokkapasta – ohje:

  1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen suupaloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota välillä sekoittaen muutama minuutti.
  2. Lisää kattilaan ruokakerma ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
  3. Poista timjamit. Ota kolmasosa maa-artisokista kattilasta talteen. Soseuta loput maa-artisokat kerman kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista pähkinöitä ja lehtikaalia, kunnes lehtikaalit muuttuvat rapeiksi.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maa-artisokkapyree valutetun pastan sekaan. Lisää maa-artisokkapalat, pähkinät, lehtikaali, parmesaani ja lehtipersilja pastan joukkoon.

Vinkki!

Pastaksi sopii mainiosti fettuccinen lisäksi myös tagliatelle tai pappardelle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt