Maku

Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi

40 min
KA
4.43
0

Maa-artisokkapasta on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan. Kermaisella kastikkeella ja rapsakalla lehtikaalilla sekä pähkinöillä höystetty pasta on tuttu helsinkiläisravintola Levainin ruokalistalta. Suosikkipasta valmistuu helposti myös kotona, eikä maa-artisokkia tarvitse edes kuoria. Kokeile ja rakastu!
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4)

Maa-artisokkapasta

  • 250 gmaa-artisokkaa
  • 1sipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 prkkermaa (3,3 dl)
  • 2 oksaatuoretta timjamia
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • ½ sitruunan mehu

Lisäksi

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 100 gsaksanpähkinöitä
  • 100 glehtikaalia
  • 500 gtuorepastaa (fettuccine)

Viimeistely

  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • ½ rkulehtipersiljaa hienonnettuna

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Maa-artisokkapasta valmistuu näin:

  1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen suupaloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota välillä sekoittaen muutama minuutti.
  2. Lisää kattilaan ruokakerma ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
  3. Poista timjamit. Ota kolmasosa maa-artisokista kattilasta talteen. Soseuta loput maa-artisokat kerman kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista pähkinöitä ja lehtikaalia, kunnes lehtikaalit muuttuvat rapeiksi.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maa-artisokkapyree valutetun pastan sekaan. Lisää maa-artisokkapalat, pähkinät, lehtikaali, parmesaani ja lehtipersilja pastan joukkoon.

Pastaksi sopii mainiosti fettuccinen lisäksi myös tagliatelle tai pappardelle.

MITÄ PIDIT?
4.43