Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Maa-artisokkapasta on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan. Kermaisella kastikkeella ja rapsakalla lehtikaalilla sekä pähkinöillä höystetty pasta on tuttu helsinkiläisravintola Levainin ruokalistalta. Suosikkipasta valmistuu helposti myös kotona, eikä maa-artisokkia tarvitse edes kuoria. Kokeile ja rakastu!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.10.2018

Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi
Reseptin ainekset (4)
Maa-artisokkapasta
- 250 gmaa-artisokkaa
- 1sipuli
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 prkkermaa (3,3 dl)
- 2 oksaatuoretta timjamia
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- ½ sitruunan mehu
Lisäksi
- 2 rkloliiviöljyä
- 100 gsaksanpähkinöitä
- 100 glehtikaalia
- 500 gtuorepastaa (fettuccine)
Viimeistely
- 1 dlparmesaania raastettuna
- ½ rkulehtipersiljaa hienonnettuna
Maa-artisokkapasta valmistuu näin:
- Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen suupaloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota välillä sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää kattilaan ruokakerma ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
- Poista timjamit. Ota kolmasosa maa-artisokista kattilasta talteen. Soseuta loput maa-artisokat kerman kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista pähkinöitä ja lehtikaalia, kunnes lehtikaalit muuttuvat rapeiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maa-artisokkapyree valutetun pastan sekaan. Lisää maa-artisokkapalat, pähkinät, lehtikaali, parmesaani ja lehtipersilja pastan joukkoon.
Pastaksi sopii mainiosti fettuccinen lisäksi myös tagliatelle tai pappardelle.

Maa-artisokkarisotto – ripottele täyteläisen syysruoan pinnalle maa-artisokkasipsejä ja pökerryt onnesta
Maku

Mainio maa-artisokka

Juhlava maa-artisokkakeitto – sherrytilkka ja kermavaahto tekevät keitosta luksusalkupalan
Maku

Maa-artisokka-pyttipannu ja chilisiemenet
Kotivinkki

Maa-artisokkalohkot, pika-aioli ja tuoreminttuhyytelö
Maku

Maa-artisokka – helppo kasvimaan piristäjä!

Maa-artisokkapiiras
Maku

Maa-artisokkacappuccino
Maku