


Maa-artisokkapasta – helppo ravintolatason pasta kermaisella kastikkeella vie sydämesi
40 min
Maa-artisokkapasta on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan. Kermaisella kastikkeella ja rapsakalla lehtikaalilla sekä pähkinöillä höystetty pasta on tuttu helsinkiläisravintola Levainin ruokalistalta. Suosikkipasta valmistuu helposti myös kotona, eikä maa-artisokkia tarvitse edes kuoria. Kokeile ja rakastu!
Reseptin ainekset
4
Maa-artisokkapasta
250 g
maa-artisokkaa
1
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk
kermaa (3,3 dl)
2 oksaa
tuoretta timjamia
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½
sitruunan mehu
Lisäksi
2 rkl
oliiviöljyä
100 g
saksanpähkinöitä
100 g
lehtikaalia
500 g
tuorepastaa (fettuccine)
Viimeistely
1 dl
parmesaania raastettuna
½ rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
Maa-artisokkapasta – ohje:
- Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen suupaloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota välillä sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää kattilaan ruokakerma ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
- Poista timjamit. Ota kolmasosa maa-artisokista kattilasta talteen. Soseuta loput maa-artisokat kerman kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista pähkinöitä ja lehtikaalia, kunnes lehtikaalit muuttuvat rapeiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maa-artisokkapyree valutetun pastan sekaan. Lisää maa-artisokkapalat, pähkinät, lehtikaali, parmesaani ja lehtipersilja pastan joukkoon.
Vinkki!
Pastaksi sopii mainiosti fettuccinen lisäksi myös tagliatelle tai pappardelle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat