”Monimuotoista ja perinteikästä”, kuvailee Lily Lee -ravintolan keittiömestari ja yksi omistaja Serko Rantanen kiinalaisen keittiön ydintä. Ravintola ammentaa vaikutteita eritoten taiwanilaisesta ruokakulttuurista, mutta yhteiseksi suosikikseen Rantanen ja ravintolan toinen keittiömestari Mika Ranin nimeävät rehellisten makujen ja eloisan katukeittiöelämän värittämän Hongkongin.
Lily Lee -ravintolan Ma Po Tofu -resepti on hongkongilaiseen tapaan piirun verran perinteistä tulisempi, sillä annoksessa on reippaasti chilitahnaa sekä karhean hapokasta sichuaninpippuria.
Ma Po Tofu eli mummon tofu -annos, kuten monet muutkaan kiinalaiset klassikkoruoat, ei vaadi kotikeittiöltä ihmeitä. Rantanen suosittelee satsaamaan hyvään keittiöveitseen, sillä pilkottavaa on yleensä paljon. Ranin lisää varustetarpeisiin hyvän vokkipannun, jolla ainesten paistaminen sujuu nopeasti. Mausteista soijakastikkeella pääsee pitkälle, mutta myös osterikastiketta lorautetaan moniin ruokiin.
”Kaupasta kannattaa napata mukaan kevätsipulia, inkivääriä ja valkosipulia, sillä ne ovat kiinalaisen keittiön kulmakiviä”, Ranin sanoo.
Varsinaiseen kiinalaisia raaka-aineita myyvään kauppaan ei tarvitse lähteä, mutta jos sellainen kotikulmilla on, kannattaa raaka-aineita ostaa sieltä, sillä ne ovat yleensä hyvin edullisia ja maut autenttisen kiinalaisia.