


Potut tuplasti maukkaampina! Lyttyperunat savustetaan, litistetään, kuorrutetaan ja grillataan
1 h 35 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 5 min
Tuplakypsennetyt lyttyperunat saavat rutkasti makua, kun esikypsennät ne savustamalla. Lopuksi potut litistetään, gratinoidaan grillissä ja tarjotaan jalapenomajoneesin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
pieniä varhaisperunoita
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1
savustuspussi
Päälle
170 g
pekonia
100 g
gouda- tai cheddarjuustoa
½ rku
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Jalapenomajoneesi
2 dl
majoneesia
½ dl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
1
valkosipulinkynsi
1 rk
limenmehua
1 rkl
korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Lyttyperunat – ohje:
- Pese ja kuivaa perunat hyvin. Kääntele perunat öljyssä ja mausta suolalla. Pane perunat savustuspussiin ja sulje pussi. Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan ensin grillissä täysteholla tai 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske grillin lämpötila puoliteholle tai uunin lämpö 175-asteeseen ja jatka savustamista 30 minuuttia. Anna perunoiden tekeytyä pussissa 15 minuuttia ennen pussin avaamista. Voit savustaa perunat myös savustuspöntössä. Tarkkaile tällöin perunoiden kypsymistä, sillä perunat valmistuvat pöntössä pussia nopeammin.
- Paista pekonit pannulla rapeiksi. Anna jäähtyä ja murenna. Raasta juusto.
- Valmista majoneesi. Hienonna jalapenoviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua viileässä.
- Paina perunat litteiksi kämmenellä tai puulastalla. Ripottele perunoiden päälle pekonia, juustoraastetta, ruohosipulia sekä suolaa ja pippuria.
- Laita perunat kuumaan grilliin parilalle, sulje kansi ja gratinoi noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja perunat rapeutuneet.
- Tarjoa lyttyperunat jalapenomajoneesin kanssa.
Vinkki!
Voit gratinoida lyttyperunat myös 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat