Maku

Potut tuplasti maukkaampina! Lyttypotut savustetaan, litistetään, kuorrutetaan ja grillataan

1 h 35 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 5 min
Tuplakypsennetyt lyttypotut saavat rutkasti makua, kun esikypsennät ne savustamalla. Lopuksi perunat litistetään, gratinoidaan grillissä ja tarjotaan jalapenomajoneesin kera.
GL
MU
3
0
Julkaistu: 18.6.2021


Reseptin ainekset (4 annosta )

  • 1 kgpieniä varhaisperunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1savustuspussi

Päälle

  • 170 g pekonia
  • 100 g gouda- tai cheddarjuustoa
  • ½ rku ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Jalopenomajoneesi

  • 2 dlmajoneesia
  • ½ dl säilöttyjä jalapenoviipaleita
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklimenmehua
  • 1 rklkorianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Tulosta

Lyttypotut valmistuvat näin:

  1. Pese ja kuivaa perunat hyvin. Kääntele perunat öljyssä ja mausta suolalla. Pane perunat savustuspussiin ja sulje pussi. Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan ensin grillissä täysteholla tai 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske grillin lämpötila puoliteholle tai uunin lämpö 175-asteeseen ja jatka savustamista 30 minuuttia. Anna perunoiden tekeytyä pussissa 15 minuuttia ennen pussin avaamista. Voit savustaa perunat myös savustuspöntössä. Tarkkaile tällöin perunoiden kypsymistä, sillä perunat valmistuvat pöntössä pussia nopeammin.
  2. Paista pekonit pannulla rapeiksi. Anna jäähtyä ja murenna. Raasta juusto.
  3. Valmista majoneesi. Hienonna jalapenoviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua viileässä.
  4. Paina perunat litteiksi kämmenellä tai puulastalla. Ripottele perunoiden päälle pekonia, juustoraastetta, ruohosipulia sekä suolaa ja pippuria.
  5. Laita perunat kuumaan grilliin parilalle, sulje kansi ja gratinoi noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja perunat rapeutuneet.
  6. Tarjoa lyttypotut jalapenomajoneesin kanssa.

Vinkki!

Voit gratinoida perunat myös 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentoi »