Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
perunat piirakkapohjina

Lyttyperuna-lohipiirakat – litistetyistä perunoista saat maistuvat pohjat pienille lohipiirakoille

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Pienet lyttyperuna-lohipiirakat ovat trendikäs tarjottava! Piirakoiden pohjina toimivat muffinivuoan koloihin lasin pohjalla litistetyt keitetyt perunat. Rapeat lyttyperuna-lohipiirakat ovat helppo gluteeniton herkku.

31.12.2024
Reseptin ainekset
12 kpl
12
keskikokoista perunaa (kuorineen keitettynä)
1 dl
rypsiöljyä (vuoan ja perunoiden voiteluun)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Täyte
200 g
graavi- tai kylmäsavulohiviipaleita
1
pieni punasipuli
½ dl
tilliä
1 tl
(luomu)sitruunankuoriraastetta
1 prk (125 g)
smetanaa
1
muna
100 g
emmentaljuustoraastetta
½ tl
mustapippuria
Viimeistely
1 prk (125 g)
smetanaa tai ranskankermaa
100 g
kirjolohenmätiä
tilliä

Lyttyperuna-lohipiirakat − ohje:

  1. Voitele muffinivuoan kolot öljyllä.
  2. Jaa kypsät perunat vuoan koloihin. Paina perunoihin kuoppa sopivan kokoisen lasin pohjalla. Voitele perunapohjat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia, kunnes pohjat rapeutuvat.
  3. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
  4. Täytä syvennykset täytteellä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele piirakat smetanalla, mädillä ja tillillä.

Vinkki!

Hyödynnä piirakoissa joulupöydästä jääneet graavilohiviipaleet, smetana sekä punasipuli- ja tillisilput.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt