


perunat piirakkapohjina
Lyttyperuna-lohipiirakat – litistetyistä perunoista saat maistuvat pohjat pienille lohipiirakoille
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Pienet lyttyperuna-lohipiirakat ovat trendikäs tarjottava! Piirakoiden pohjina toimivat muffinivuoan koloihin lasin pohjalla litistetyt keitetyt perunat. Rapeat lyttyperuna-lohipiirakat ovat helppo gluteeniton herkku.
Reseptin ainekset
12 kpl
12
keskikokoista perunaa (kuorineen keitettynä)
1 dl
rypsiöljyä (vuoan ja perunoiden voiteluun)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Täyte
200 g
graavi- tai kylmäsavulohiviipaleita
1
pieni punasipuli
½ dl
tilliä
1 tl
(luomu)sitruunankuoriraastetta
1 prk (125 g)
smetanaa
1
muna
100 g
emmentaljuustoraastetta
½ tl
mustapippuria
Viimeistely
1 prk (125 g)
smetanaa tai ranskankermaa
100 g
kirjolohenmätiä
tilliä
Lyttyperuna-lohipiirakat − ohje:
- Voitele muffinivuoan kolot öljyllä.
- Jaa kypsät perunat vuoan koloihin. Paina perunoihin kuoppa sopivan kokoisen lasin pohjalla. Voitele perunapohjat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia, kunnes pohjat rapeutuvat.
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
- Täytä syvennykset täytteellä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele piirakat smetanalla, mädillä ja tillillä.
Vinkki!
Hyödynnä piirakoissa joulupöydästä jääneet graavilohiviipaleet, smetana sekä punasipuli- ja tillisilput.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat