


NYT ON UUDET PERUNAT!
Lytistetyt pizzaperunat – kasaa rapeaksi paahdettujen perunoiden päälle pizzatäytteet
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Paista grillissä litistetyistä varhaisperunoista pizzamaiset näppipalat. Ne sopivat rennoksi pikkusyötäväksi tai alkupaloiksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
uusia perunoita (mahdollisimman suurikokoisia)
3 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
Täytteet
1 pallo (250 g)
mozzarellaa (tai 1 ps eli 150 g mozzarellaraastetta)
1 pkt (70 g)
prosciutto- tai parmankinkkua
1 dl
pestoa
½ tl
mustapippuria
1 rku
rucolaa
Lytistetyt pizzaperunat – ohje:
- Pese perunat hyvin ja keitä juuri ja juuri kypsiksi, koosta riippuen 10–20 minuuttia. Litistä keitetyt perunat lämpiminä esimerkiksi tasapohjaisen juomalasin pohjalla mahdollisimman ohuiksi.
- Voitele litistetyt perunat öljyllä ja grillaa parilalla molemmin puolin rapeiksi. Mausta suolalla.
- Revi perunoiden päälle pieniä paloja mozzarellaa (tai ripottele juustoraastetta). Laita jokaisen päälle myös noin puolikas kinkkusiivu ja valuta hieman öljyä.
- Jatka paistamista vielä hetki, kunnes juusto sulaa ja kinkku rapeutuu.
- Viimeistele perunapizzat mustapippurilla ja rucolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat