Kotivinkki

Luumurahka-minituulihatut

45 min
5
0

Luumurahka-minituulihatut

Joulun tutut maut, luumuhillo ja piparkakku, piilotetaan kepeiden tuulihattujen uumeniin.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (45 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dl(vettä
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoa
  • 3kananmunaa

Täyte

  • 2 prkà 200g maustettua rahkaa, esim. piparkakku tai vanilja
  • 3 dlluumumarmeladia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, ja kumoa kerralla joukkoon vehnäjauhot. Sekoita voimakkaasti niin, että syntyy kattilan reunoista hyvin irtoava taikinapallo. Jäähdytä taikina. Lisää munat jäähtyneeseen taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
2. Siirrä taikina pursotuspussiin. Levitä uunipellille leivinpaperi ja pursota sille pieniä tuulihattuja (noin 45 kpl). Voit myös nostella taikinanokareita kahden lusikan avulla. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana.

3. Sekoita rahkan joukkoon notkistettu luumumarmeladi. Tarkista maku. Leikkaa jäähtyneet minituulihatut auki, ja pursota tai nosta lusikalla täytettä hattujen sisään.

4. Nosta kannet takaisin ja koristele luumurahka-minituulihatut.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä