Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Luumumarmeladi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Luumumarmeladiin kannattaa käyttää hieman raakoja luumuja, koska raaoissa hedelmissä ja marjoissa on luonnostaan hyytymistä parantavaa pektiiniä. Katso ohje ja kokeile marmeladin tekoa itse!

10.9.2006
Reseptin ainekset
20 annosta
2 kg
luumuja
12 dl
sokeria
2 dl
vettä

Luumumarmeladi – ohje:

  1. Käytä hieman raakoja luumuja marmeladin tekemiseen, koska raaoissa hedelmissä ja marjoissa on luonnostaan hyytymistä parantavaa pektiiniä. Huuhdo hedelmät, poista kivet ja paloittele ne. 
  2. Pane hedelmäpalat, sokeri ja vesi (1-2 dl) paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljalleen ilman kantta niin kauan, että massa sakenee.
  3. Sekoita välillä, ettei keitos pala pohjaan. Keittämisaika on 25–45 minuuttia riippuen hedelmien kypsyysasteesta.
  4. Jos käytät hillosokeria, aika voi olla lyhyempi. Keittämisen aikana haihtuu myös nestettä, mikä tekee massasta vähitellen sakeampaa.
  5. Tee marmeladikoe: Valuta kylmälle lautaselle lusikallinen marmeladia, jäähdytä jääkaapissa ja vedä vako marmeladiin. Jos vako ei umpeudu, marmeladi on valmista.
  6. Nosta kattila levyltä, kun luumumarmeladi on valmista. Kuori vaahto pinnalta, ja anna marmeladin levätä noin 10 minuuttia.
  7. Purkita luumumarmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin aivan piri pintaan. Sulje purkit heti puhtailla, keitetyillä kansilla. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.
  • Käytä luumumarmeladiin vain vastakypsyneitä marjoja, sillä niissä on runsaasti hyytymistä edistävää pektiiniä. Jos marmeladi ei keittämällä hyydy, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Lue tarkemmat ohjeet pakkauksesta.
  • Anna luumumarmeladin tekeytyä muutama päivä ennen käyttämistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt