Maku

Luumukastike

20 min
0
0

Luumukastike

MU
0
0
Kinkun paistoliemi on maukas kastikepohja, joka pyöristyy luumulla ja kermalla. Maukas pari luumuglaseeratulle joulukinkulle!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dlmarmeladia (luumu)
  • 1 rklsoijakastiketta (makeaa, esim. ketjap manis)
  • 1/2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2 dllihalientä (tai kinkun paistolientä siivilöitynä)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklvaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.

Lisää luumumarmeladi, soijakastike, piparkakkumauste ja liha- tai paistoliemi. Keitä 10 minuuttia.

Lisää kuohukerma ja vispaa joukkoon suuruste.

Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta pippurilla. Tarkista luumukastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä