Maku

Luumukastike

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Kinkun paistoliemi on maukas kastikepohja, joka pyöristyy luumulla ja kermalla. Maukas pari luumuglaseeratulle joulukinkulle!
MU
0
0
Julkaistu: 8.12.2014


Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 dlmarmeladia (luumu)
  • 1 rklsoijakastiketta (makeaa, esim. ketjap manis)
  • 1/2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2 dllihalientä (tai kinkun paistolientä siivilöitynä)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklvaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.

Lisää luumumarmeladi, soijakastike, piparkakkumauste ja liha- tai paistoliemi. Keitä 10 minuuttia.

Lisää kuohukerma ja vispaa joukkoon suuruste.

Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta pippurilla. Tarkista luumukastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentoi »