


Luumukastike
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Kinkun paistoliemi on maukas kastikepohja, joka pyöristyy luumulla ja kermalla. Maukas pari luumuglaseeratulle joulukinkulle!
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kpl
salottisipulia
2 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
marmeladia (luumu)
1 rkl
soijakastiketta (makeaa, esim. ketjap manis)
1/2 tl
piparkakkumaustetta
2 dl
lihalientä (tai kinkun paistolientä siivilöitynä)
3 dl
kuohukermaa
2 rkl
vaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
1/4 tl
mustapippuria
Luumukastike – ohje:
- Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
- Lisää luumumarmeladi, soijakastike, piparkakkumauste ja liha- tai paistoliemi. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää kuohukerma ja vispaa joukkoon suuruste.
- Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta pippurilla. Tarkista luumukastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat