Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Joulupöydän kruunu

Luumujäädyke – vastustamaton yhdistelmä kanelia, tuoreita luumuja ja rapeaa piparia

6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min

Luumujäädyke on perinteisen luumurahkan uusi muoto. Jouluisen jälkiruoan pohjana on piparia, ja pinnan marmoroi upeaksi tuoreista luumuista valmistettu hilloke.

5.12.2024
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Pohja
150 g
piparkakkuja (esim. Annas)
50 g
voita
Jäädyke
3 dl
vispikermaa
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kanelia
Luumuhilloke
500 g
tuoreita luumuja
¼ dl
vettä
250 g
hillosokeria
Lisäksi
½ rku
rosmariinia

Luumujäädyke – ohje:

  1. Valmista ensin hilloke. Pese ja halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi. Laita luumut ja vesi kattilaan ja kuumenna. Sekoita höyryävään seokseen hillosokeri ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa rengasvuoka (Ø 20 cm) halutessasi kelmulla.
  3. Vaahdota kerma. Lisää rahka, kondensoitu maito ja mausteet vaahtoon ja jatka vatkaamista vielä hetki.
  4. Levitä kerros jäädykemassaa vuoan pohjalle ja sen päälle neljäsosa hillokkeesta. Levitä taas jäädykemassaa ja neljäsosa hillokkeesta sekä päällimmäiseksi loput jäädykemassasta.
  5. Painele keksimuruseos lopuksi jäädykemassan päälle varovasti, mutta tiiviisti. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia.
  6. Ota luumujäädyke pakastimesta, (avaa kelmut) ja kumoa tarjoiluvadille. Lusikoi päälle hilloketta ja koristele rosmariinilla.

Vinkki!

Saat vegaanisen luumujäädykkeen, kun korvaat voin kasvipohjaisella rasvalla, vispikerman kauravispillä ja rahkan maustamattomalla turkkilaisella kaurajogurtilla sekä kondensoidun maidon kondensoidulla kookosmaidolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt