Luumuglaseerattu joulukinkku

5 h 30 min
5
0

Luumuglaseerattu joulukinkku

Herkullinen luumuglaseerattu joulukinkku on joulupöydän ehdoton kruunu! Joulutortuista tuttu täyte, luumumarmeladi maustetaan makealla soijakastikkeella ja piparkakkumausteella – täydellinen suolaisenmakea kuorrutus joulukinkulle. Katso myös VIDEO, kuinka paistat elämäsi parhaan kinkun!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4000 gkinkkua (luuton)

Luumuglaseeraus

  • 600 gmarmeladia (luumu)
  • 1/2 dlmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 2 tlpiparkakkumaustetta

Pinnalle

  • 100 ghapankorppuja (rouhittuna)
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1/2 dlkarpaloita (pakaste)

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Sulata pakastettu kinkku jääkaapissa, muovipussilla suojattuna. Sulatus kestää 2 vuorokautta.

Nosta kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Aseta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kuivaa pinta talouspaperilla.

Työnnä lihalämpömittari kinkun sivusta mahdollisimman keskelle ja syvälle. Aloita paistaminen vasta, kun kinkun sisälämpötila on 8–10 astetta.

Kaada uunipellille 2–3 dl vettä, jotta kinkku paistuu meheväksi ja kinkusta valuva paistoliemi ei pala kiinni peltiin.

Paista kinkkua 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Varaa paistoaikaa 60–80 minuuttia lihakiloa kohden.

Jäähdytä kinkku. Huomaa, että jos käärit kinkun folioon, sisälämpötila nousee vielä muutamalla asteella. Poista verkko ja nahka.

Sekoita kulhossa luumuglaseerauksen ainekset. Ota glaseerauksesta 1 dl talteen kastiketta varten.

Levitä glaseeraus tasaisesti kinkulle. Ripottele päälle hapankorppurouhe. Paista kinkkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Koristele valmis kinkku rosmariinitupsuilla ja halutessasi kokonaisilla pakastekarpaloilla.

Leikkaa luumuglaseerattu joulukinkku ohuiksi viipaleiksi menekin mukaan.

Tarjoa luumuglaseerattu joulukinkku kasvislisäkkeiden ja kastikkeen kanssa.

  • Siirrä kinkku aina mahdollisimman pian tarjoilun jälkeen jääkaappiin. Parhaiten kinkku säilyy jääkaapin lihalle ja kalalle tarkoitetussa, 0-asteen laatikossa. Viipaloi tarjolle sopiva kerta-annos ja täydennä vatia tarvittaessa.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä