


Luumu-kvinoasalaatti – tarjoile nopea ja herkullinen salaatti hauskoina näppipaloina
20 min
Yrteillä ja luumulohkoilla maustetun kvinoasalaatin voi tarjoilla näppärästi sydänsalaatin lehdistä. Viimeistele vihreät näppipalat rouhituilla pähkinöillä.
Reseptin ainekset
10-12 annosta
2 dl
kvinoaa
1 rkl
kasvisfondia
3
punaista luumua
2
kevätsipulia
1 dl
saksanpähkinöitä
2
pientä sydänsalaattia
Kastike
2 rkl
appelsiinin mehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
kanelia
Luumu-kvinoasalaatti valmistetaan näin:
- Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi kasvisfondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- Lohko luumut ja hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet.
- Sekoita kastike, luumut ja sipulit kvinoan joukkoon.
- Paahda pähkinät kevyesti pannulla.
- Huuhtele ja erottele salaatinlehdet vadille. Täytä lehdet kvinoasalaatilla. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
Vinkki!
Tabbouleh-tyyppisen kvinoasalaatin voit tehdä jo hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin. Nosta täytetyt salaatinlehdet tarjolle juuri ennen vieraiden tuloa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat