0(0)
Luumu-kvinoasalaatti – tarjoile nopea ja herkullinen salaatti hauskoina näppipaloina
20 min
Yrteillä ja luumulohkoilla maustetun kvinoasalaatin voi tarjoilla näppärästi sydänsalaatin lehdistä. Viimeistele vihreät näppipalat rouhituilla pähkinöillä.
9.11.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10-12 annosta
2 dlkvinoaa
1 rklkasvisfondia
3punaista luumua
2 kevätsipulia
1 dlsaksanpähkinöitä
2pientä sydänsalaattia
Kastike
2 rklappelsiinin mehua
2 rkloliiviöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
½ tlkanelia

Luumu-kvinoasalaatti valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi kasvisfondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  2. Lohko luumut ja hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet.
  3. Sekoita kastike, luumut ja sipulit kvinoan joukkoon.
  4. Paahda pähkinät kevyesti pannulla.
  5. Huuhtele ja erottele salaatinlehdet vadille. Täytä lehdet kvinoasalaatilla. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.

Vinkki!

Tabbouleh-tyyppisen kvinoasalaatin voit tehdä jo hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin. Nosta täytetyt salaatinlehdet tarjolle juuri ennen vieraiden tuloa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.