Luumu-kvinoasalaatti – tarjoile nopea ja herkullinen salaatti hauskoina näppipaloina
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Yrteillä ja luumulohkoilla maustetun kvinoasalaatin voi tarjoilla näppärästi sydänsalaatin lehdistä. Viimeistele vihreät näppipalat rouhituilla pähkinöillä.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.11.2020

Luumu-kvinoasalaatti – tarjoile nopea ja herkullinen salaatti hauskoina näppipaloina
Ainekset (10-12 annosta)
- 2 dlkvinoaa
- 1 rklkasvisfondia
- 3punaista luumua
- 2 kevätsipulia
- 1 dlsaksanpähkinöitä
- 2pientä sydänsalaattia
Kastike
- 2 rklappelsiinin mehua
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlkanelia
Luumu-kvinoasalaatti valmistetaan näin:
- Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi kasvisfondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- Lohko luumut ja hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet.
- Sekoita kastike, luumut ja sipulit kvinoan joukkoon.
- Paahda pähkinät kevyesti pannulla.
- Huuhtele ja erottele salaatinlehdet vadille. Täytä lehdet kvinoasalaatilla. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
Vinkki!
Tabbouleh-tyyppisen kvinoasalaatin voit tehdä jo hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin. Nosta täytetyt salaatinlehdet tarjolle juuri ennen vieraiden tuloa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0