Kotivinkki

Luumu-kvinoasalaatti – tarjoile nopea ja herkullinen salaatti hauskoina näppipaloina

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Yrteillä ja luumulohkoilla maustetun kvinoasalaatin voi tarjoilla näppärästi sydänsalaatin lehdistä. Viimeistele vihreät näppipalat rouhituilla pähkinöillä.
0
0
Julkaistu: 9.11.2020


Ainekset (10-12 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 1 rklkasvisfondia
  • 3punaista luumua
  • 2 kevätsipulia
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 2pientä sydänsalaattia

Kastike

  • 2 rklappelsiinin mehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlkanelia
Tulosta

Luumu-kvinoasalaatti valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi kasvisfondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  2. Lohko luumut ja hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet.
  3. Sekoita kastike, luumut ja sipulit kvinoan joukkoon.
  4. Paahda pähkinät kevyesti pannulla.
  5. Huuhtele ja erottele salaatinlehdet vadille. Täytä lehdet kvinoasalaatilla. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.

Vinkki!

Tabbouleh-tyyppisen kvinoasalaatin voit tehdä jo hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin. Nosta täytetyt salaatinlehdet tarjolle juuri ennen vieraiden tuloa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »