Maku

Lunnin mustikka-murupiirakka

55 min
4.8
7

Lunnin mustikka-murupiirakka

Lunnin mustikka-murupiirakassa on murupohja ja murupäällinen, mutta välissä on myös herkullinen kerros ricottaa mustikoiden seassa. Tee kerralla pellillinen tätä muruherkkua!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 3 dlmaitoa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gmustikoita
  • 250 gricottaa
  • 150 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Murupäällinen

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlkardemummaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Vuoraa uuninpelti (20×30 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Valuta voisula ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele tasaiseksi ja kaada pellille. Tee täyte yhdistämällä kaikki ainekset mustikoita lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat pinnalle. Tee vielä muruseos nyppimällä kylmä voi muiden aineiden kanssa muruksi. Murustele pinnalle ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut väriä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä