


Täyteläinen lubia chiti eli persialainen papukeitto on kylmien päivien pelastus – nappaa Iman ja Leena safkaa -duon resepti
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Imanin lapsuuden suosikkiruoka valmistuu nopeasti mutta on täynnä makua, eikä ruoka Imanin ja Leenan mielestä vaadi lihaa ollakseen ravitsevaa. Tee kerralla iso satsi ja nautiskele useampana päivänä.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
6
perunaa
2–3 pkt (noin 1 kg nesteineen)
pinto- tai kidneypapuja (säilyke, valutettuna)
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
5 rkl
rypsiöljyä
½ rkl
kuivattua timjamia tai 4 timjaminoksaa
1½ tl
suolaa
1½ tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
mustapippuria
3 rkl (65 g)
tomaattipyreetä
1 prk (400 g)
paseerattua tomaattia
1
pienen sitruunan mehu
Viimeistely
3 rkl
pecorinojuustoa raastettuna
3 rkl
oliiviöljyä
3 tl
seesaminsiemeniä
3 tl
tuoretta timjamia
Lubia chiti eli persialainen papukeitto – ohje:
- Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Valuta pavut.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuullota noin 1 minuutti.
- Lisää perunat, pavut, paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 40 minuuttia. Ruoan tulee olla koostumukseltaan samettinen.
- Sekoita lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Viimeistele annokset raastetulla pecorinolla, oliiviöljyllä, seesaminsiemenillä ja timjamilla.
Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat