Maku

Täyteläinen lubia chiti eli persialainen papukeitto on kylmien päivien pelastus – nappaa Iman ja Leena safkaa -duon resepti

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Imanin lapsuuden suosikkiruoka valmistuu nopeasti mutta on täynnä makua, eikä ruoka Imanin ja Leenan mielestä vaadi lihaa ollakseen ravitsevaa. Tee kerralla iso satsi ja nautiskele useampana päivänä.
GL
4.4
0
Julkaistu 19.1.2023


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1 lvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 6perunaa
  • 2–3 pkt (noin 1 kg nesteineen)pinto- tai kidneypapuja (säilyke, valutettuna)
  • 2sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 5 rklrypsiöljyä
  • ½ rklkuivattua timjamia tai 4 timjaminoksaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 1½ tlkurkumaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 rkl (65 g)tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g)paseerattua tomaattia
  • 1pienen sitruunan mehu

Viimeistely

  • 3 rklpecorinojuustoa raastettuna
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 tlseesaminsiemeniä
  • 3 tltuoretta timjamia
Tulosta

Lubia chiti eli persialainen papukeitto – ohje:

  1. Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
  2. Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Valuta pavut.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuullota noin 1 minuutti.
  4. Lisää perunat, pavut, paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 40 minuuttia. Ruoan tulee olla koostumukseltaan samettinen.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Viimeistele annokset raastetulla pecorinolla, oliiviöljyllä, seesaminsiemenillä ja timjamilla.

Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.

Kommentoi »