Täyteläinen lubia chiti eli persialainen papukeitto on kylmien päivien pelastus – nappaa Iman ja Leena safkaa -duon resepti
Gluteeniton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Imanin lapsuuden suosikkiruoka valmistuu nopeasti mutta on täynnä makua, eikä ruoka Imanin ja Leenan mielestä vaadi lihaa ollakseen ravitsevaa. Tee kerralla iso satsi ja nautiskele useampana päivänä.
2–3 pkt (noin 1 kg nesteineen)pinto- tai kidneypapuja (säilyke, valutettuna)
2sipulia
4valkosipulinkynttä
5 rklrypsiöljyä
½ rklkuivattua timjamia tai 4 timjaminoksaa
1½ tlsuolaa
1½ tlkurkumaa
1 tljuustokuminaa
1 tlmustapippuria
3 rkl (65 g)tomaattipyreetä
1 prk (400 g)paseerattua tomaattia
1pienen sitruunan mehu
Viimeistely
3 rklpecorinojuustoa raastettuna
3 rkloliiviöljyä
3 tlseesaminsiemeniä
3 tltuoretta timjamia
Lubia chiti eli persialainen papukeitto – ohje:
Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi paloiksi. Valuta pavut.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuullota noin 1 minuutti.
Lisää perunat, pavut, paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 40 minuuttia. Ruoan tulee olla koostumukseltaan samettinen.
Sekoita lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Viimeistele annokset raastetulla pecorinolla, oliiviöljyllä, seesaminsiemenillä ja timjamilla.