Lohirillette – silkkisen pehmeä lohitahna katoaa alkupalapöydästä hetkessä

2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
Lohirillette on täyteläinen tahna, jonka voi valmistaa kylmä- tai lämminsavulohesta. Lohirilleten tekoon menee puolisen tuntia, minkä jälkeen tahnan annetaan tekeytyä viileässä. Kokeile, tästä saattaa hyvin tulla uusi suosikkisi!
GL
4
0
Julkaistu: 30.11.2020


Ainekset (4–6 annosta)

  • 250 gruodotonta lohta
  • 2 tlmerisuolaa
  • 2pientä salottisipulia
  • 25 g + 25 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 rklranskankermaa
  • 100 glämminsavu- tai kylmäsavulohta
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 2 tlsitruunankuorta (raastettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2munankeltuaista
  • 1 rkltilliä (hienonnettuna)
  • valkopippuria myllystä
  • rosépippuria koristeluun

Tarjoiluun

  • ruisnappeja, saaristolaisleipää tai hapankorppua tai
Tulosta

Lohirillette valmistuu näin:

  1. Laita lohi astiaan ja ripottele suola päälle. Anna sen tekeytyä tunnin ajan viileässä.
  2. Leikkaa leivinpaperista kalalle sopiva pala, nosta lohipala leivinpaperin päälle ja sulje nyytiksi. Kypsennä kala paistinpannulla kiehuvassa vedessä kannen alla noin 10 minuutin ajan tai kunnes kala on paksuimmasta kohdasta melkein kypsää. Anna kalan jäähtyä.
  3. Paista sipulit 25 grammassa voita, kunnes ne ovat pehmeät. Varo kuitenkin ruskistamasta sitä. Anna sipulin jäähtyä.
  4. Sekoita loppu voi ja ranskankerma keskenään tasaiseksi kulhossa. Lisää jäähtynyt sipuli, savulohi, sitruunanmehu ja -kuori, höyrytetty lohi, keltuaiset ja tilli. Sekoita hyvin ja mausta tahna valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Laita tahna viileään vähintään tunniksi. Lohirillette säilyy jääkaapissa noin kolmen päivän ajan.
  6. Lusikoi lohirilletteä leiville. Koristele halutessasi rosépippurilla.

Kommentoi »