Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohirillette – silkkisen pehmeä lohitahna katoaa alkupalapöydästä hetkessä

2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min

Lohirillette on täyteläinen tahna, jonka voi valmistaa kylmä- tai lämminsavulohesta. Lohirilleten tekoon menee puolisen tuntia, minkä jälkeen tahnan annetaan tekeytyä viileässä. Kokeile, tästä saattaa hyvin tulla uusi suosikkisi!

30.11.2020
Reseptin ainekset
4–6 annosta
250 g
ruodotonta lohta
2 tl
merisuolaa
2
pientä salottisipulia
25 g + 25 g
huoneenlämpöistä voita
1 rkl
ranskankermaa
100 g
lämminsavu- tai kylmäsavulohta
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
sitruunankuorta (raastettuna)
1 rkl
oliiviöljyä
2
munankeltuaista
1 rkl
tilliä (hienonnettuna)
valkopippuria myllystä
rosépippuria koristeluun
Tarjoiluun
ruisnappeja, saaristolaisleipää tai hapankorppua tai

Lohirillette valmistuu näin:

  1. Laita lohi astiaan ja ripottele suola päälle. Anna sen tekeytyä tunnin ajan viileässä.
  2. Leikkaa leivinpaperista kalalle sopiva pala, nosta lohipala leivinpaperin päälle ja sulje nyytiksi. Kypsennä kala paistinpannulla kiehuvassa vedessä kannen alla noin 10 minuutin ajan tai kunnes kala on paksuimmasta kohdasta melkein kypsää. Anna kalan jäähtyä.
  3. Paista sipulit 25 grammassa voita, kunnes ne ovat pehmeät. Varo kuitenkin ruskistamasta sitä. Anna sipulin jäähtyä.
  4. Sekoita loppu voi ja ranskankerma keskenään tasaiseksi kulhossa. Lisää jäähtynyt sipuli, savulohi, sitruunanmehu ja -kuori, höyrytetty lohi, keltuaiset ja tilli. Sekoita hyvin ja mausta tahna valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Laita tahna viileään vähintään tunniksi. Lohirillette säilyy jääkaapissa noin kolmen päivän ajan.
  6. Lusikoi lohirilletteä leiville. Koristele halutessasi rosépippurilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt