Maku

Lohipihvit

20 min
4.38
1

Lohipihvit valmistuvat näppärästi alle puolessa tunnissa. Mittaa vain ainekset kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Maun viimeistelee sitruuna.
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (2 annosta)

  • 200 glohta
  • 1/2 dlpurjoa (silputtuna)
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1muna
  • 1/2paahtoleipäviipale
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvoisulaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi

  • sitruunalohkoja

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Lohipihvit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kaikki pihvien aineet kapeaan kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittajalla tai monitoimikoneella.
  2. Kuumenna pannulla voita ja nosta massasta kukkurallisia ruokalusikallisia pannulle. Paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi.
  3. Nauti pihvit kylminä tai lämpiminä esimerkiksi punajuuricouscousin kanssa. Purista pihvien pääle hiukan sitruunaa.

Vinkki!

Samalla ohjeella syntyvät myös broileripihvit, kun vaihdat lohen broilerin jauhelihaan. Et tarvitse tällöin monitoimikonetta tai sauvasekoitinta, kunhan silppuat kaikki aineet huolellisesti ennen niiden yhdistämistä.

MITÄ PIDIT?
4.38