Maku

Punajuuricouscous

1 h 20 min
KA
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (1 annosta)

Kastike

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3/4 dlcouscousia
  • 3/4 dlvettä
  • 50 getikkapunajuurta (lohkottuna)
  • 1/4 kplomenaa (kuutioituna)
  • 20 gpurjoa (silputtuna)
  • 1/2 rklkapriksia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lisää 1 rkl etikkapunajuurten lientä.

Mittaa kulhoon couscous ja kiehuva vesi. Sekoittele, jotta couscous pysyy irtonaisena. Kaada joukkoon kastike ja kääntele. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten etikkapunajuuret, omenakuutiot, purjosilppu ja kaprikset.

Peitä punajuuricouscouskulho ja anna makujen tasaantua jääkaapissa. Nauti punajuuricouscousta kylmänä lohi- tai broileripihvien seurana.

MITÄ PIDIT?
5