Lohipastrami
23 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
23 h Lohipastramille on ominaista paahdettu ja hyvin maustettu pinta ja punertava sisus. Se on kuin pintapaahdettua graavilohta.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.11.2014

Lohipastrami
Ainekset (8-10 annosta)
- 600 gruodotonta ja nahatonta lohifileetä (paksusta osasta)
- tilkka öljyä
Mausteseos
- 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dlsokeria
- ¾ dlkarkeaa merisuolaa
- ½ rklkokonaisia valkopippureita rouhittuina
- 4 cl (vajaa 3 rkl)viinaa (vodkaa)
1. Paahda lohipalaa kauttaaltaan hyvin kuumalla (valurauta) paistinpannulla tilkassa öljyä.Tarkoitus on, että pinta saa väriä ja paahdetun makua. Kalan ei kuulu kypsyä.
2. Yhdistä kaikki mausteseoksen raaka-aineet.
3. Lusikoi puolet mausteseoksesta voipaperille, nosta kala päälle ja lisää loppu seos kalan pinnalle. Kääri kala pakettiin ja sujauta vielä ehjään muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Käännä muutaman kerran maustumisen aikana.
4. Kaavi mausteet pois kalan pinnalta, kuivaa ja leikkaa korkeintaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami mätikastikkeen kanssa.
MITÄ PIDIT?
5