Kotivinkki

Lohipastrami

23 h 20 min
0
0

Lohipastrami

Lohipastramille on ominaista paahdettu ja hyvin maustettu pinta ja punertava sisus. Se on kuin pintapaahdettua graavilohta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 600 gruodotonta ja nahatonta lohifileetä (paksusta osasta)
  • tilkka öljyä

Mausteseos

  • 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 dlsokeria
  • ¾ dlkarkeaa merisuolaa
  • ½ rklkokonaisia valkopippureita rouhittuina
  • 4 cl (vajaa 3 rkl)viinaa (vodkaa)

Tee näin

23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h

1. Paahda lohipalaa kauttaaltaan hyvin kuumalla (valurauta) paistinpannulla tilkassa öljyä.Tarkoitus on, että pinta saa väriä ja paahdetun makua. Kalan ei kuulu kypsyä.

2. Yhdistä kaikki mausteseoksen raaka-aineet.

3. Lusikoi puolet mausteseoksesta voipaperille, nosta kala päälle ja lisää loppu seos kalan pinnalle. Kääri kala pakettiin ja sujauta vielä ehjään muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Käännä muutaman kerran maustumisen aikana.

4. Kaavi mausteet pois kalan pinnalta, kuivaa ja leikkaa korkeintaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami mätikastikkeen kanssa.

Kurkkaa myös mainiot reseptit graavilohi, lohirullat wasabilla ja haukiterriini

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä