Maku

Lohikulibjaka

3 h
5
0

Lohikulibjaka

Perinteinen lohikulibjaka on juhlapöydän mehevin piirakka! Voitaikina kätkee sisälleen klassiset täytteet: valkoviinillä maustettua lohta, kananmunaa ja riisiä. Täyteläistä hyvää!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 viipaletta)

Taikina

  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 250 gvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 rklvettä

Täyte

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 1 kplkalaliemikuutioita
  • 6 kplmunaa
  • 600 glohifileetä
  • 2 rklvoita
  • 1 kplpurjoa
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN3 h

Tee voitaikina hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan. Nypi vehnäjauhot, voi ja suola muruiksi. Lisää öljy sekä kylmää vettä vähitellen, kunnes taikina on tasaista ja sen saa muotoiltua palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä