Maku

Lohicroissantit

35 min
3.8
1

Lohicroissantit

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 240 gcroissanttaikinaa (Danerolles)

Täyte

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 50 gsipulia
  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 60 gsmetanaa
  • 4 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1 dlunikonsiemeniä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Avaa croissantpurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikinakolmiot työlaudalle ja valmista täyte.

Leikkaa 6 lohiviipaletta pitkittäin kahtia. Jätä kauniimmat puolikkaat ehjiksi. Silppua loppu lohi, sipuli ja tilli hienoksi. Sekoita hienonnetut ainekset keskenään ja lisää joukkoon smetana. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa taikinakolmioiden leveisiin päätyihin tasavälein kaksi noin 4 cm pitkää viiltoa. Levitä ehjät lohiviipaleet viiltojen päälle ja jaa smetanatäyte lohelle. Rullaa kevyesti ja taivuta croissanteiksi. Lohi näkyy hauskasti sekä viiltokohdista että croissanttien päädyistä.

Voitele lohisarvet munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista lohicroissanteja 225 asteessa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä