3,8(5)
Lohicroissantit
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
15.4.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
240 gcroissanttaikinaa (Danerolles)
Täyte
150 gkylmäsavustettua kirjolohta
50 gsipulia
3 rkltuoretta tilliä
60 gsmetanaa
4 tlsitruunankuoriraastetta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Voiteluun
1 kplmunaa
Koristeluun
1 dlunikonsiemeniä

Avaa croissantpurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikinakolmiot työlaudalle ja valmista täyte.

Leikkaa 6 lohiviipaletta pitkittäin kahtia. Jätä kauniimmat puolikkaat ehjiksi. Silppua loppu lohi, sipuli ja tilli hienoksi. Sekoita hienonnetut ainekset keskenään ja lisää joukkoon smetana. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa taikinakolmioiden leveisiin päätyihin tasavälein kaksi noin 4 cm pitkää viiltoa. Levitä ehjät lohiviipaleet viiltojen päälle ja jaa smetanatäyte lohelle. Rullaa kevyesti ja taivuta croissanteiksi. Lohi näkyy hauskasti sekä viiltokohdista että croissanttien päädyistä.

Voitele lohisarvet munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista lohicroissanteja 225 asteessa noin 12 minuuttia.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo