Maku

Lohi-rucolapiirakka

1 h 35 min
3.4
1

Lohi-rucolapiirakka

Teksti Katariina Korkeaoja
Kuvat Hanna Immonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 300 glohifileetä
  • 5 kplkevätsipulia
  • 50 grucolaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 rklsinappia
  • 2 tlsuolaa

Päälle

  • 50 grucolaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita jauhot, voi, sitruunankuori ja mustapippuri monitoimikoneen kulhossa karkeaksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita vielä hetki niin, että taikinasta tulee kiinteä pallo. Kääri taikina kelmuun ja siirrä kylmään 30 minuutiksi.
Kauli taikina ja painele se piiras­vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja rucola.
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kulhoon maito, juustoraaste, sinappi ja suola. Sekoita hyvin.
Levitä esipaistetulle pohjalle lohi, sipulit ja rucola. Kaada muna­maito vuokaan muiden ainei­den päälle.
Paista lohi-rucolapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia.
Nauti valmis lohi-rucolapiirakka lämpimänä salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä