Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-rucolapiirakka

1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 0 min
14.9.2010
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
3 rkl
sitruunankuoriraastetta
1 1/2 tl
mustapippuria
1/2 dl
vettä
Täyte
300 g
lohifileetä
5 kpl
kevätsipulia
50 g
rucolaa
3 kpl
munaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl
sinappia
2 tl
suolaa
Päälle
50 g
rucolaa

Sekoita jauhot, voi, sitruunankuori ja mustapippuri monitoimikoneen kulhossa karkeaksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita vielä hetki niin, että taikinasta tulee kiinteä pallo. Kääri taikina kelmuun ja siirrä kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina ja painele se piiras­vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja rucola. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kulhoon maito, juustoraaste, sinappi ja suola. Sekoita hyvin. Levitä esipaistetulle pohjalle lohi, sipulit ja rucola. Kaada muna­maito vuokaan muiden ainei­den päälle. Paista lohi-rucolapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia. Nauti valmis lohi-rucolapiirakka lämpimänä salaatin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt