


Lohi-rucolapiirakka
Sekoita jauhot, voi, sitruunankuori ja mustapippuri monitoimikoneen kulhossa karkeaksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita vielä hetki niin, että taikinasta tulee kiinteä pallo. Kääri taikina kelmuun ja siirrä kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina ja painele se piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja rucola. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kulhoon maito, juustoraaste, sinappi ja suola. Sekoita hyvin. Levitä esipaistetulle pohjalle lohi, sipulit ja rucola. Kaada munamaito vuokaan muiden aineiden päälle. Paista lohi-rucolapiirakkaa vielä 25–30 minuuttia. Nauti valmis lohi-rucolapiirakka lämpimänä salaatin kera.