


Lohi-rapujuustokakku
Murskaa näkkileivät monitoimilaitteessa.
Sulata voi.
Sekoita näkkileivänmuruset, voi, vesi, sitruunamehu ja mustapippuri kulhossa.
Levitä kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia.
Painele kakkupohja vuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto ja kuohukerma, vatkaa vaahtomaiseksi.
Nypi ja surauta lohi monitoimilaitteessa pienenemmäksi massaksi, mutta ei mössöksi.
Silppua punasipuli ja yrtit.
Lisää tuorejuusto-kuohukermasekoitukseen lohi, ruohosipuli, tilli, sitruunamehu.
Lämmitä sitruunamehua pienessä kattilassa tai mikrossa.
Purista liivatelehdistä vesi pois.
Sulata liivatelehdet lämpimässä sitruunamehussa ja sekoita täytteeseen.
Lisää suola.
Sekoita kunnes täyte on kunnolla sekoittunut.
Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Juuri ennen tarjoilua koristele kakku jokiravunpyrstöillä, silputulla ruohosipulilla ja sitruunaviipaleilla.