Maku

Lohi-rapujuustokakku

24 h 45 min
0
0

Lohi-rapujuustokakku

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

Pohja

  • 150 ghapankorppua tai gluteenitonta näkkileipää
  • 1 tlsitruunamehua
  • 0,5 tlmustapippuria
  • 3/4 dlvettä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 3 kplliivatelehtiä
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 0,5 dltuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 0,5 dltuoretta tilliä silputtuna
  • 1 kplpunasipuli
  • 350 glämminsavustettua kirjolohta
  • ripaus suolaa

Koristeeksi

  • 1 dljokiravunpyrstöjä
  • 1 kplsitruuna pilkottuna
  • 0,5-1 dltuoretta ruohosipulia silputtuna

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Murskaa näkkileivät monitoimilaitteessa. 

Sulata voi. 

Sekoita näkkileivänmuruset, voi, vesi, sitruunamehu ja mustapippuri kulhossa. 

Levitä kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia. 

Painele kakkupohja vuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen. 

Sekoita tuorejuusto ja kuohukerma, vatkaa vaahtomaiseksi. 

Nypi ja surauta lohi monitoimilaitteessa pienenemmäksi massaksi, mutta ei mössöksi. 

Silppua punasipuli ja yrtit. 

Lisää tuorejuusto-kuohukermasekoitukseen lohi, ruohosipuli, tilli, sitruunamehu. 

Lämmitä sitruunamehua pienessä kattilassa tai mikrossa. 

Purista liivatelehdistä vesi pois. 

Sulata liivatelehdet lämpimässä sitruunamehussa ja sekoita täytteeseen. 

Lisää suola. 

Sekoita kunnes täyte on kunnolla sekoittunut. 

Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli. 

Juuri ennen tarjoilua koristele kakku jokiravunpyrstöillä, silputulla ruohosipulilla ja sitruunaviipaleilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä