Maku

Lohi-ramen

0
0

Lohi-ramen

MA
0
0
Ramenkeittoa on lupa ryystää! Tässä japanilaisessa ramenkeitossa on maukas, limettinen liemi sekä munanuudeleita ja lohta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 lkasvislientä
  • 1 rklcurrytahnaa
  • 1 kplkevätsipulinippu
  • 2 kplvihreää chiliä
  • 1 dllimettimehua
  • 200 gmunanuudeleita

Lisäksi

  • 300 gkirjolohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplruukku tuoretta korianteria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuumenna kasvisliemi ja currytahna kattilassa.

Silppua kevätsipulit ja chili ja lisää ne kattilaan. Lisää mehu ja nuudelit. Keitä nuudelit kypsiksi, viitisen minuuttia.

Leikkaa lohifilee neljään palaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla.

Paista lohi öljyssä pannulla nopeasti kauniin väriseksi ja rapeapintaiseksi.

Annostele nuudelikeitto kulhoihin ja nosta liemen päälle lohiviipaleet. Viimeistele lohi-ramen silputulla korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä