


Herkullinen huikopala! Kylmäsavulohella ja kananmunalla täytetyt lohi-pinaattipasteijat kääräistään valmistaikinaan
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Rukiiseen taikinaan leivotut lohi-pinaattipasteijat ovat mainio eväs tai välipala, kun mieli tekee pikkusuolaista.
Reseptin ainekset
18 kpl
1 pkt (400 g)
ruis-perunataikinaa (Sunnuntai, pakaste)
Täyte
1
muna
1
pieni sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
65 g
babypinaattia
150 g
kylmäsavulohta
½ dl
tilliä hienonnettuna
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 dl
ranskankermaa
1 tl
sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Voiteluun
50 g
voita
Lohi-pinaattipasteijat – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä muna kovaksi, noin 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna muna ja sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Jäähdytä seos.
- Suikaloi kylmäsavulohi ja hienonna tilli. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sekoita kaikki täytteen aineet.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla parin mm:n paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta ympyröitä (ø noin 10 cm).
- Voitele reunat kylmällä vedellä. Laita lusikallinen täytettä ympyrän toiselle reunalle.
- Taita laidat vastakkain ja nipistele sormin tai painele haarukalla saumat kiinni. Siirrä pasteijat leivinpaperin päälle pellille. Kauli loppu taikina uudelleen levyksi ja jatka samaan tapaan.
- Paista pasteijoita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele pasteijat halutessasi kuumina voisulalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat