Maku

Herkullinen huikopala! Kylmäsavulohella ja kananmunalla täytetyt lohi-pinaattipasteijat kääräistään valmistaikinaan

1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Rukiiseen taikinaan leivotut lohi-pinaattipasteijat ovat mainio eväs tai välipala, kun mieli tekee pikkusuolaista.
4
0
Julkaistu: 6.7.2022


Reseptin ainekset (18 kpl)

  • 1 pkt (400 g)ruis-perunataikinaa (Sunnuntai, pakaste)

Täyte

  • 1muna
  • 1pieni sipuli
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 65 gbabypinaattia
  • 150 gkylmäsavulohta
  • ½ dltilliä hienonnettuna
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 dlranskankermaa
  • 1 tlsinappia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Voiteluun

  • 50 gvoita
Tulosta

Lohi-pinaattipasteijat – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä muna kovaksi, noin 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna muna ja sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Jäähdytä seos.
  3. Suikaloi kylmäsavulohi ja hienonna tilli. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sekoita kaikki täytteen aineet.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla parin mm:n paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta ympyröitä (ø noin 10 cm).
  5. Voitele reunat kylmällä vedellä. Laita lusikallinen täytettä ympyrän toiselle reunalle.
  6. Taita laidat vastakkain ja nipistele sormin tai painele haarukalla saumat kiinni. Siirrä pasteijat leivinpaperin päälle pellille. Kauli loppu taikina uudelleen levyksi ja jatka samaan tapaan.
  7. Paista pasteijoita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele pasteijat halutessasi kuumina voisulalla.
Kommentoi »