Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Kesän maut
Lohi-perunavartaat – peruna, padron-paprika ja retiisi ovat kalan parhaat kaverit vartaisiin
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Lohi-perunavartaiden raaka-aineet kuumenevat ja kypsyvät grillissä yhtä aikaa, kun vartaita kääntelee useasti grillauksen aikana. Tarjoa vartaat piparjuurella maustetun tillikastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
12
varhaisperunaa
1 nippu
retiisejä
500 g
lohta
1 ps (200 g)
padron-paprikoita
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
vahvaa sinappia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Tillikastike
1 nippu
tilliä
1
valkosipulinkynsi
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
Lisäksi
6
grillivarrasta
Lohi-perunavartaat ja tillikastike − ohje:
- Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Lisää retiisit lopuksi joukkoon muutamaksi minuutiksi. Valuta perunat ja retiisit, anna jäähtyä.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 12 palaan.
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Laita se kulhoon ja sekoita öljy, sitruunanmehu, hunaja, sinappi ja mausteet joukkoon. Laita kalapalat, perunat ja retiisit marinadiin. Anna maustua 30 minuuttia.
- Yhdistä tillikastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa ja soseuta tasaiseksi.
- Laita kuhunkin vartaaseen kaksi kalapalaa, kaksi perunaa ja lisää vartaisiin paprikat ja retiisit tasan.
- Kuumenna grilli tai tee hyvä hiillos. Grillaa vartaita suoralla lämmöllä käännellen 4–5 minuutin per puoli. Tarjoa vartaat tillikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat