Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kesän maut

Lohi-perunavartaat – peruna, padron-paprika ja retiisi ovat kalan parhaat kaverit vartaisiin

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Lohi-perunavartaiden raaka-aineet kuumenevat ja kypsyvät grillissä yhtä aikaa, kun vartaita kääntelee useasti grillauksen aikana. Tarjoa vartaat piparjuurella maustetun tillikastikkeen kanssa.

3.6.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
12
varhaisperunaa
1 nippu
retiisejä
500 g
lohta
1 ps (200 g)
padron-paprikoita
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
vahvaa sinappia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Tillikastike
1 nippu
tilliä
1
valkosipulinkynsi
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
Lisäksi
6
grillivarrasta

Lohi-perunavartaat ja tillikastike − ohje:

  1. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Lisää retiisit lopuksi joukkoon muutamaksi minuutiksi. Valuta perunat ja retiisit, anna jäähtyä.
  2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 12 palaan.
  3. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Laita se kulhoon ja sekoita öljy, sitruunanmehu, hunaja, sinappi ja mausteet joukkoon. Laita kalapalat, perunat ja retiisit marinadiin. Anna maustua 30 minuuttia.
  4. Yhdistä tillikastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa ja soseuta tasaiseksi.
  5. Laita kuhunkin vartaaseen kaksi kalapalaa, kaksi perunaa ja lisää vartaisiin paprikat ja retiisit tasan.
  6. Kuumenna grilli tai tee hyvä hiillos. Grillaa vartaita suoralla lämmöllä käännellen 4–5 minuutin per puoli. Tarjoa vartaat tillikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt