Kotivinkki

Lohi-pastavuoka: helppo, herkullinen ja ravitseva – eli kaikkea, mitä arkiruoalta voi toivoa!

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Lohi-pastavuoka on paitsi helppo, myös terveellinen ja herkullinen arkiruoka. Valmista vuoka vaihteeksi esimerkiksi papupastasta – uusissa erilaisissa pastavaihtoehdoissa on enemmän kuitua ja proteiinia kuin perinteisessä vehnäpastassa. Poimi tästä uusi suosikkireseptisi!
MA
2.5
0
Julkaistu: 1.10.2020


Ainekset (4 annosta)

Tomaattikastike

  • 4pihvitomaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 dlbasilikaa hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tlsokeria

Lisäksi

  • 400 gpapu- tai täysjyväpastaa
  • 700 gruodotonta kirjolohifileetä
  • 1 tlsuolaa

Ripote

  • 1 dlyrttejä hienonnettuna (esim. tilliä ja sitruunamelissaa)
  • 2 rklhasselpähkinää rouhittuna
  • 2 tlrypsiöljyä
Tulosta

Lohi-pastavuoka valmistuu näin:

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Raasta pihvitomaatit raastinraudan karkeimmalla terällä. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja sekoita ne yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa tomaattiin. Pane kypsät pastat reunalliseen uunivuokaan ja kaada tomaattikastike pastan joukkoon.
  3. Poista kalafileestä nahka ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Laita palat vuokaan pastan päälle ja ripottele suola päälle. Kypsennä 200 asteessa 8–10 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
  4. Valmista kalan päälle tuleva ripote kypsennyksen aikana. Hienonna yrtit ja hasselpähkinät veitsellä. Lisää öljy. Levitä ripote kypsien, kuumien kalapalojen päälle juuri ennen lohi-pastavuoan tarjoamista.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisäinspiraatiota ruoanlaittoon? Osta Chocochilin arkiruokaa -kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
2.5
Kommentoi »