


Lohi-pastavuoka: helppo, herkullinen ja ravitseva – eli kaikkea, mitä arkiruoalta voi toivoa!
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Lohi-pastavuoka on paitsi helppo, myös terveellinen ja herkullinen arkiruoka. Valmista vuoka vaihteeksi esimerkiksi papupastasta – uusissa erilaisissa pastavaihtoehdoissa on enemmän kuitua ja proteiinia kuin perinteisessä vehnäpastassa. Poimi tästä uusi suosikkireseptisi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Tomaattikastike
4
pihvitomaattia
1
valkosipulinkynsi
1 dl
basilikaa hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
Lisäksi
400 g
papu- tai täysjyväpastaa
700 g
ruodotonta kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
Ripote
1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilliä ja sitruunamelissaa)
2 rkl
hasselpähkinää rouhittuna
2 tl
rypsiöljyä
Lohi-pastavuoka valmistuu näin:
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Raasta pihvitomaatit raastinraudan karkeimmalla terällä. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja sekoita ne yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa tomaattiin. Pane kypsät pastat reunalliseen uunivuokaan ja kaada tomaattikastike pastan joukkoon.
- Poista kalafileestä nahka ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Laita palat vuokaan pastan päälle ja ripottele suola päälle. Kypsennä 200 asteessa 8–10 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
- Valmista kalan päälle tuleva ripote kypsennyksen aikana. Hienonna yrtit ja hasselpähkinät veitsellä. Lisää öljy. Levitä ripote kypsien, kuumien kalapalojen päälle juuri ennen lohi-pastavuoan tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat