Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-pastavuoka: helppo, herkullinen ja ravitseva – eli kaikkea, mitä arkiruoalta voi toivoa!

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Lohi-pastavuoka on paitsi helppo, myös terveellinen ja herkullinen arkiruoka. Valmista vuoka vaihteeksi esimerkiksi papupastasta – uusissa erilaisissa pastavaihtoehdoissa on enemmän kuitua ja proteiinia kuin perinteisessä vehnäpastassa. Poimi tästä uusi suosikkireseptisi!

1.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Tomaattikastike
4
pihvitomaattia
1
valkosipulinkynsi
1 dl
basilikaa hienonnettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
Lisäksi
400 g
papu- tai täysjyväpastaa
700 g
ruodotonta kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
Ripote
1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilliä ja sitruunamelissaa)
2 rkl
hasselpähkinää rouhittuna
2 tl
rypsiöljyä

Lohi-pastavuoka valmistuu näin:

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Raasta pihvitomaatit raastinraudan karkeimmalla terällä. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja sekoita ne yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa tomaattiin. Pane kypsät pastat reunalliseen uunivuokaan ja kaada tomaattikastike pastan joukkoon.
  3. Poista kalafileestä nahka ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Laita palat vuokaan pastan päälle ja ripottele suola päälle. Kypsennä 200 asteessa 8–10 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
  4. Valmista kalan päälle tuleva ripote kypsennyksen aikana. Hienonna yrtit ja hasselpähkinät veitsellä. Lisää öljy. Levitä ripote kypsien, kuumien kalapalojen päälle juuri ennen lohi-pastavuoan tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt