Maku

Lohi-leipäjuustopiiras

1 h 30 min
3.9
2

Lohi-leipäjuustopiiras

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 125 gmaitorahkaa

Täyte

  • 300 gleipäjuustoa
  • 150 ggraavilohta
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 125 gmaitorahkaa
  • 150 gpinaattia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 tlviherpippuria (hienonnettuna)
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita pohjataikina nopeasti tasaiseksi ja painele taikina voidellun Ø 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leipäjuusto kuutioksi ja lohi pitkittäin suikaleiksi.

Sekoita täytteen loput ainekset keskenään. Kaada pohjalle pinaattiseos ja tiputtele päälle leipäjuusto- ja lohipalat.

Paista lohi-leipäjuustopiirakkaa 175 asteessa noin tunti.

•Halutessasi voit käyttää täytteeseen vaikkapa kinkkukuutioita ja ottaa piirakan päälle piparimuotilla leipäjuustotähtiä tai -sydämiä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä